„Като страни и народи ние имаме много близки традиции, включително

...
„Като страни и народи ние имаме много близки традиции, включително
Коментари Харесай

Председателят на НЛРС-СЛРБ прие посланика на Босна и Херцеговина

„ Като страни и нации ние имаме доста близки обичаи, в това число ловни. А на Балканите ловът играе извънредно огромна роля в живота на народите " - това съобщи новият дипломат на Босна и Херцеговина у нас Здравко Бегович, който посети централата на Съюза на ловците и рибарите в България, с цел да се срещне с ръководителя на НЛРС-СЛРБ Васил Василев.

По време на срещата, която бе по самодейност на Н.Пр. Бегович, инж. Василев го срещна с метода на действие на националната ловна организация и с изискванията за лов в нашата страна. А както стана ясно от диалога сред двама ловци, в България и в Босна и Херцеговина ловните обичаи и правила значително са сходни.

В качеството си и на вицепрезидент на европейската ловна федерация FACE, отговарящ за страните от Югоизточна Европа, Василев увери дипломат Бегович, че босненските ловци могат да разчитат на поддръжката на българските си сътрудници в подтекста на евроинтеграцията на тяхната страна. Той подари на госта си първокласния албум „ Ловът в България ", който наблюдава историята на лова по българските земи от антични времена до съвременността.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР