Kато страни членки на Европейски съюз и НАТО България и

...
Kато страни членки на Европейски съюз и НАТО България и
Коментари Харесай

Сътрудничеството между България и Хърватия е от ключово значение за сигурността на Балканите

„ Kато страни членки на Европейски съюз и НАТО България и Хърватия споделят обща отговорност за укрепването на сигурността и стабилността на Балканите. “

Тази позиция споделиха президентът Румен Радев и хърватският министър на външните и европейските работи Гордан Гърлич Радман , които през днешния ден се срещнаха. Те споделиха задоволството си от другарските двустранни връзки сред двете страни, които са основани на околните исторически и културни връзки, образувани епохи обратно.

През миналите 3 години комерсиалният продан сред страните се удвои и има капацитет за следващо задълбочаване на икономическото партньорство в сфери от съвместен интерес, съобщи президентът. Откриването на директна самолетна линия сред София и Загреб би съдействала за усилване на контактите сред жителите и бизнеса на двете страни, беше маркирано по време на срещата.

Радев и Радман откроиха положителното партньорство на България и Хърватия както в границите на Европейски Съюз и НАТО, по този начин и по линия на самодейността „ Три морета “, а обща цел за двете страни се явява пълноправното участие в Организацията за икономическо съдействие и развиване /ОИСР/. Радман изрази поддръжката на Хърватия за приемането на България в Шенген , което би асъдействало за битката с незаконната миграция в Югоизточна Европа.

Държавният ни глава и хърватският министър потвърдиха поддръжката за европейската интеграция на Западните Балкани.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР