Като собственик на Twitter, Илон Мъск не може да си

...
Като собственик на Twitter, Илон Мъск не може да си
Коментари Харесай

Мъск просто не може да си позволи да води битка с Apple. Защо?

Като притежател на Twitter, Илон Мъск не може да си разреши да води борба с Apple, която управлява един от двата онлайн " магазина " за мобилни приложения отвън Китай - платформата App Store. Но той по този начин или другояче стартира борба.

" Apple съвсем спря да популяризира в Twitter ", написа Мъск в понеделник. " Мразят ли свободата на словото в Америка? Какво става тук? " написа Мъск, задавйки въпроса към Тим Кук. Мъск добави, че Apple заплашва предлаганаето на Twitter в App Store, само че не уточни за какво.

Apple създава единствено 16% от смарт телефоните по света, съгласно Gartner, само че все пак колосът управлява над половината от пазара в Съединени американски щати.

Apple освен понижава приходите от абонаменти на доста приложения з 30% , само че също по този начин постанова лични политики за модериране на наличие, които приложенията би трябвало да съблюдават, в случай че желаят да останат в платформата App Store, написа Quartz.

Предстоящата условно казано война на Мъск с Apple може да бъде оправдана. Лесно е да се подлага на критика Apple за корист с пазарната мощност, която има, само че влизайки в тази борба, Мъск в допълнение заплашва бизнеса на Twitter в миг, в който компанията просто не може да си го разреши. Ако Мъск желае да влезе във война по едно и също време с рекламодатели и платформи за изтегляне на приложения, ще е мъчно да се планува по какъв начин ще завоюва нещо в кратковременен проект.

Във време, в което огромните компании редуцират рекламните си бюджети заради по-големия стопански спад, Twitter ще остане на назад във времето, а платформата се нуждае от рекламодатели доста повече, в сравнение с рекламодателите от Twitter.
 Мъск публично разгласи война на най-голямата софтуерна компания в света Apple
Мъск публично разгласи война на най-голямата софтуерна компания в света

Той я упрекна в цензура и монополни практики

Доминирането на приложенията на Apple

Филип Шумейкър е един от създателите на App Store на Apple. Той се раздели с Apple през 2016 година и в този момент е в компанията Identity.com. Той също се съгласява с Мъск, че 30% е несъразмерна такса за разработчиците на мобилни приложения. " 10% са задоволителни ", споделя той, представен от Quartz.

" Фактът, че вършат 22 милиарда $ годишно от това, е просто умопомрачителен. " Той обаче се съмнява в това по какъв начин Мъск може да с е намеси в тази обстановка.

Apple има стандарти за модериране на наличие. Освен това App Store не разрешава тирада на омразата, леснодостъпната порнография, тормоз или злоупотреби. Приложение Parler, което се самопределя като средство на свободата на словото и справедлива опция на всеобщите обществени мрежи като Twitter и Фейсбук, беше отстранено от App Store през 2021 година, по-късно беше върнато месеци по-късно, само че откакто направи промени, които задоволиха стандартите на Apple.

Гугъл също има сходни политики своя Гугъл Play Store и не позволи на Parler да се върне в платформата им до септември 2022 година

Миналата седмица Шумейкър съобщи, че Мъск е в заплаха да наруши разпоредбите на Apple.

Собственикът на Tesla и галактическата компания SpaceXМъск твърди, че Apple се е противопоставила на неговите политики за модериране на наличието и използването им.

Въпреки че Мъск може да се майтапи в Twitter и да разгласява мемета за война с софтуерния колос, да остане на страната на Apple е " на живот и гибел " за бизнеса на Twitter, счита Шумейкър.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР