Като смешно определи условието, поставено от ПП, че биха приели

...
Като смешно определи условието, поставено от ПП, че биха приели
Коментари Харесай

Томислав Дончев: ПП се появиха, създадоха се с подкрепата на президента

Като смешно дефинира изискването, сложено от Политическа партия, че биха приели да приказват с ГЕРБ, само че без нейния водач Бойко Борисов

„ Теоретично нов кабинет в това Народно заседание е възможен”, съобщи пред Българска национална телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

„ Практически също може би е допустимо да се реализира, само че зависи докога ще е отворен трансферният прозорец и какви средства в дословния или в преносния смисъл на думата се влагат в интерес на мотивацията някои народни представители да си трансформират позицията”, добави той.

Ако в този парламент успее да се сглоби нещо, то ще е извънредно безпомощно, без парламентарна поддръжка, няма да може да свърши нищо и единствено ще отсрочи неизбежното.

Дончев разяснява неявяването на „ Продължаваме промяната” на консултациите при президента и отхвърли на президента да насрочи нова дата за среща. По думите му е неясен „ този политически Едипов комплекс от страна на ръководещите ", т.е. опит за „ ритуално отцеубийство”.

„ Едва ли е нужно да припомняме, че те се появиха, сътвориха се с поддръжката навръх президента ". Посочи, че не е ценител на връзките посред им.

Категоричен е, че от ГЕРБ са отворени за диалози, стига диалогът да поражда смисъл. Като смешно дефинира изискването, сложено от Политическа партия, че биха приели да приказват с ГЕРБ, само че без нейния водач Бойко Борисов. Томислав Дончев се спря и на рецесията в страната и съобщи, че надали има чудодейна рецепта, с която да се излезе от тази рецесия. „ Това е резултат от всички събития през последната година и половина”.

Правителството има утвърден План за възобновяване, само че не виждам да е в осъществяване. Томислав Дончев напомни, че от дълго време е предизвестил, че това ще докара до приемане на средства за страната ни най-рано в края на годината, а по-реалистично е да се случи при започване на идната.

„ Да не разясняваме чудноватост на бюджетната технология при актуализацията на бюджета, където близо 1,5 милиарда предстоящ доход от Европейска комисия по Националния проект за възобновяване и резистентност ще отиде взаимообра̀зно за изплащането на пенсии. Аз такова нещо до момента не съм виждал ", означи още той и добави, че през идната година от бюджета ще би трябвало да бъдат финансирани всички планове, за които ще получим пари.

Впрочем Планът за възобновяване и резистентност е 1/3 от целия бюджетен запас, който България чака. Редно е да водим диалози и за оперативните стратегии, и за Програма за развиване на селските региони, и за Фонда за обективен преход и всички останали финансови принадлежности, които все още не се движат и не пораждат никакъв резултат”, разясни Дончев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР