Като сме тръгнали да се сравняваме с някого, ще Ви

...
Като сме тръгнали да се сравняваме с някого, ще Ви
Коментари Харесай

ДБ в СОС: Сравнение - тикет системата у нас струва $40 млн., а изстрелването на SpaceX е $80 млн. |

" Като сме тръгнали да се съпоставяме с някого, ще Ви кажа следното: билет системата коства 40 милиона $, а изстрелването на SpaceX -  80 милиона $ с 6 тона потребен товар, тъй че ето Ви едно отлично съпоставяне ". Това съобщи Симеон Ставрев от Демократична България в Столичния общински съвет по повод забавената реализация на билет системата. 

" Г-жа Фандъкова е поела ангажимент с предизборната си стратегия да построи избрани инфраструктурни обекти. Това, че тя всяка година ги отсрочва и ги преписва в идващия бюджет, значи, че тя не извършва предизборните си обещания ", напомни Ставрев. 

От Демократична България споделиха, че ръководещото болшинство е отказало да включи предлагането на партията за това Столична община да компенсира с ваучери фамилиите на неприетите в общински ясли деца, които ще останат непокрити от държавните обезщетения, започващи от 3-годишна възраст нагоре. Аргументът за отхвърлянето беше, че предложенията на Демократична България към бюджета разчитат на доход от продажбата на 20% от " Софийски парцели " на борсата, което беше несъмнено от ръководещото болшинство като еднократно постъпление, което няма по какъв начин да бъде повторено през идната година, прибавиха от партията. 

Те допълниха, че останалите оферти на Демократична България също не са включени в Бюджет 2021. Сред тях са оферти за фрапантно нарастване на парите за отчуждаване на терени, повече средства за планиране на изчезналата в ⅓ от столицата канализация, повече пари за пътна мрежа и настоящи поправки по кварталните улици, по-адекватни заплати в общинските театри, както и извеждането на пакет от общинското сдружение " Софийски парцели " на фондовата борса.

Владислав Панев заключи аргументите, заради които Демократична България не може да поддържа плана за Бюджет 2021: става дума за бюджет, който не е реален, няма промени и няма дълготрайни цели. Панев акцентира, че осъществяването на финансовата стратегия става все по-лошо от година на година, като за 2020 година е към 50% - стотици милиони отклоняване. Той дефинира оферти от ръководещите бюджет като " комсомолска незначителност с евро пламък в очите ".

" Това е голям излишък, който другояче бихме могли да влагаме в действия, които не търпят отсрочване - изкупуване на зелените площи в Южния парк - със сегашните темпове този развой ще трае над 100 години. Затова и в предложенията към бюджета на Демократична България това беше залегнало като приоритет ", съобщи Панев.

Председателят на групата Методи Лалов разяснява и качеството на работата, финансирана с парите на софиянци:

" Нима имате един обект в София, с който можете да се похвалите, че е изпълнен качествено, а не е резултат на подмолни сделки и корупция? Искате съответни образци - за " Графа " ли да приказваме, за канализация, за площада пред СУ ли да приказваме? ", съобщи Лалов и напомни, че районните кметове от Демократична България, търпящи нападки от страна на ръководещото болшинство, наследяват всички неразрешени с години проблеми и дефицити, насъбрани през 15-годишното ръководство на ГЕРБ.

" Фандъкова не е определена от софиянци, а от апатията на софиянци - с 200 и малко хиляди гласове значи, че е определена от незаинтересованост. Време е за пробуждане ", безапелационен беше Лалов.

Симеон Ставрев разяснява и плануваните в бюджета 61 млн. лева за завода за изгаряне на отпадък:

" Това е единствено първа вноска от общо 350 млн. лева, които ние ще би трябвало да платим, с цел да може ГЕРБ да гори отпадъци в центъра на столицата на България. В същото време положението на тротоарите в града, според мен, е трагично. Затова предложих да не се дават 61 млн. лева за цех за изгаряне на отпадък, а за ремонт на тротоари ", разяснява Ставрев в обществените мрежи отправеното от него предложение, което не беше взето поради от ръководещото болшинство.

Групата на Демократична България изрази поддръжката си за възобновяване на книжния пазар на площад “Славейков ” -
друга точка от дневния ред на Столичния общински съвет, само че беше изрично срещу явно повишените цени на плануваните павилиони - над 47 000 лева

" Дори да предположим, че в тези седем павилиона ще е единствено " Винету " - даже за " Винету " е прекомерно скъпо " - разяснява общинският консултант Грети Стефанова, препращайки към обичаната книга на премиера Борисов.

Арх. Борислав Игнатов изиска гласуването на точката за павилионите да бъде отсрочено, с цел да бъде изяснена повода за високата сума, само че предлагането му не беше признато.

Отхвърлено беше и предлагането на Тома Белев краткотрайна комисия на СОС да прегледа казуса с подземната инфраструктура и шахтите, прибавят от Демократична България. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР