Като системна и европейска партия ние не веднъж сме поставяли

...
Като системна и европейска партия ние не веднъж сме поставяли
Коментари Харесай

ПП се срещнаха с партии да търсят подкрепа за кабинет

„ Като систематична и европейска партия ние не един път сме поставяли значимите тематика за България, които и ние сме ви предоставяли на тази маса. Тези тематики са освен от нашия дневен ред, само че и на други партии. Този диалог обаче е просрочен, откакто са изгорени доста мостове и връзката при връчения първи мандат и молбата за среща с кандидат-премиера излъчен от ГЕРБ-СДС не би трябвало да е тематика “, съобщи при започване на срещата Десислава Атанасова от ГЕРБ.

„ Струва ми се, че сте взели ролята на кукла на конци и зад вашия научен тил стоят номинациите на съпредседателите на Политическа партия. Считаме, че хората, които последните месеци потвърдиха, че не могат да се оправят като върха на изпълнителната власт не могат да бъдат номинация за държавно управление, което твърдите, че търсите консенсус. Поздравления за вашата кандидатура, ние ви познаваме добре, били сте зам.-министър в наше държавно управление, в такова на Радев, Плевнелиев и сте припознат от Политическа партия, имате своите качества “, съобщи още тя и добави, че откакто няма какъв документ за гаранции в случай, че се излъчва политическо държавно управление, диалога за тях е преустановен и ще видят гласуването на ГЕРБ в зала.

Денков отговори, че мостовете били изгорени когато било свалено държавното управление на Кирил Петков. „ Персоналния състав следва, само че той ще се организира единствено в случай че имаме съгласие за политики “, добави кандидат-премиерът на Политическа партия.

От името на Българска социалистическа партия се явиха Георги Свиленски, Христо Проданов и Атанас Зафиров. Свиленски регистрира, че вижда тези диалози като събиране на болшинство, а не за държавно управление. „ Интересно от това, което сте ни изпратили е отпаднало първото ви условия за инспектиране на Изборния кодекс. Това за нас беше смущаващо, че поставяте ИК като изискване за държавно управление “, регистрира социалистът и добави, че когато стартират диалози всъщност те ще вземат участие, с ясното схващане, че България би трябвало да има постоянно държавно управление. Той посочи, че са разочаровани от Политическа партия, че не са подкрепили в пленарна зала помощта за младите фамилии и е значимо това, което се приказва на тази маса да се съблюдава и в при гласуванията.

Николай Денков отвърна, че може да се обсъдят разнообразни разновидности в, които да се отчетат целите на Българска социалистическа партия за хартиената бюлетина, само че и да остане машинното гласоподаване. „ Нека умерено да обсъдим тази тематика, тя не е изгубила значение за нас и виждаме, че има опция вие да реализирате това, което е значимо за вашите гласоподаватели “, сподели още Денков.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ изиска от Денков да даде лична оценка за това, че Кирил Петков е станал министър срещу Конституцията, като регистрира, че в програмата им е записано като приоритет – правовата страна. „ Всички тези противозаконни нахлувания по домовете на възрастни хора по инструкции на Рашков вие по какъв начин го оценявате. Незаконните дейности, които се направиха по инструкции на Рашков са настоящи и през днешния ден, тъй като българският съд ги разгласи за противозаконни “, регистрира Карадайъ и добави, че приоритетие са същите като тези на проектокабинета „ Габровски “, само че предложенията за министри са били експертни, а в тази ситуация от Политическа партия оферират партийни лица. „ България има потребност от смяна на смяната, а престъпност не може да се бори с незаконни дейности “, добави водачът на Движение за права и свободи.

Денков оправда Кирил Петков за протиконституционното му предопределение за министър и при решение на Конституционния съд. По думите на кандидат-премиера Петков направил персонални жертви, които заслужавали почитание и имало два типа право, като при някои волеизявлението се приема като краен акт. В този миг водачът на Движение за права и свободи напусна залата.

Христо Иванов виждал пък от страна на Политическа партия предпочитание за разговор, доста по-рано от този на ГЕРБ, тъй като претендента за министър председател не чакал последния миг, като Денков се опитвал да изкара партиите от свадите и да ги сдобри. Съпредседателят на Демократична България виждал и друга разлика, че при втория мандат се поема отговорност, каквато не видял при втората и виждал сериозна отговорност от страна на Политическа партия за сформиране на държавно управление, като би трябвало да им се даде късмет.

„ Съгласен съм, че диалога е просрочен, тъй като подобен вид диалози трябваше да стартират през цялото време, само че въпреки всичко е положително начало “, съобщи водачът на „ Български напредък “ Стефан Янев. Той дефинира цели за положителни и в бъдеща полемика ще кажат и техните хрумвания за по-добро фокусиране. Въпросните цели пък би трябвало да се обособят в пътна карта във времето.

Денков отговори, че шанса за държавно управление има, въпреки и не огромен и прикани, когато партиите са подготвени да дадат своите оферти и да се направи техническа среща.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР