Като си знам голямата уста, по-добре да млъкна.Това заяви пред

...
Като си знам голямата уста, по-добре да млъкна.Това заяви пред
Коментари Харесай

Като си знам голямата уста, по-добре да млъкна

" Като си знам огромната уста, по-добре да млъкна ".

Това съобщи пред бТВ Тошко Йорданов, началник на парламентарната група на " ИТН ". Така той разяснява несъгласията сред неговата партия и " Продължаваме промяната ", по отношение на ремонтите на пътищата и двете канидатури за началник на Българска народна банка.

" Депутатите са там да правят работа, не да играят на политици, които да се харесат на този или оня сътрудник. Министерство на регионалното развитие на практика не работи. Не може да поправя нито една дупка. нито едни метър нов път. Има заплаха за живота на жителите.

" Продължаваме промяната, Българска социалистическа партия и " Демократична България " и " Възраждане " блокираха Министерство на регионалното развитие. Парите за пътища ги даваме всички ние, от винетки. Министър-председателят персонално редактира текста на решението, утвърдиха го това съдружните сътрудници. Беше импортирано от " Продължаваме промяната " и по-късно почнаха да играят тази позорна игра с невлизане на комисите, блокиране на нещо, което може да убие хора ", сподели Йорданов.

И разяснява за какво през днешния ден са напуснали пленарната зала.

" Какво, да приветстваме?! Ако нещо се случи, виновността не е в Министерство на регионалното развитие ", сподели Йорданов.

Той отхвърли изказванията, че с решението си Народното събрание ще узакони корупционни контракти от времето на ГЕРБ.

" Предлага се на тези компании, които са свършили работа, да се заплати 50%. Комисия поверява всеки едун контракт. Там, където има нарушавания, няма да бъде платено. Корупционни практики в случай че има, има комисия към министерски съвет. Ще бъдат доизплатени останалите съгласно действителната работа. Не става дума за корупция ", изясни Йорданов.

Спорд него въпросът с Министерство на регионалното развитие се употребява, с цел да бъде отдръпнат Любомир Каримански като претендент за началник на Българска народна банка.

" Това са догадки мои, само че на това наподобява. Имаше подмятания от представители на министерски съвет. Нямаме коалицион съглашение за общи кандидатури. Каримански пред очите на цяла България сподели качестата си на банкер. Изнесе два доста тежки бюджета ", сподели Йорданов.

И добави, че неговият съперник Андрей Гюров няма задоволителен стаж във финансови институции, " прекомерно надалеч е от банковите среди ".

Йорданов обаче бе безапелационен, че обединението няма да се разпадне поради Българска народна банка.

" С Каримански казусът е политичекси, с парите за пътища казусът е техен. Ние предлагаме решение, което е в съгласие с тях, може да бъде осъществено незабавно.

Ние какво да създадем? Няма да оттеглим кандидатурата на Каримански, тъй като това е изнудване. Ние издигаме експерт. По тази логичност можем да седнем да се изнудваме за всяко нещо. Това е възмутително ", сподели Йорданов.

И добави, че от " Продължаваме промяната " е имало напън да бъде отдръпнат Каримански, а Българска народна банка се трансформира в " мутренски проблем ", което е неприемливо.

Йорданов съобщи, че неговата партия желае Емил Кошлуков да бъде свален от поста началник на Българска национална телевизия, тъй като няма нужния за този пост стаж.

От вчерашната среща с шефа на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен той е схванал, че европейските ни сътрудници са останали с усещане, че България ще вдигне ветото върху договарянията със Северна Македония през юни.

" Този въпрос към господин Трифонов, той се е подписал под съглашението ".

Така Йорданов отговори какъв брой време ще изкара обединението.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР