Като се вземат предвид интересите в областта на сигурността и

...
Като се вземат предвид интересите в областта на сигурността и
Коментари Харесай

Евролидерите решиха да доставят 1 млн. 155 мм снаряди за Украйна

" Като се вземат поради ползите в региона на сигурността и защитата на всички страни от Европейски Съюз, Европейският съвет приветства съглашението, реализирано в Съвета на Европейски Съюз незабавно да бъдат доставени артилерийски муниции и боеприпаси " земя - земя " на Украйна и в случай че бъдат поискани, ракети ", се споделя в заключенията.

 

В документа се отбелязва, че това може да стане посредством взаимна поръчка и активизиране на съответните средства, в това число и от европейския механизъм в поддръжка на мира.

 

Лидерите  приканват Русия неотложно да върне депортираните от Украйна, изключително децата.

 

" Европейски Съюз е напълно зает да търси цялостна отговорност за военните закононарушения, в това число и посредством основаването на съответните механизми за преследването на нападателните дейности.

 

В този смисъл Общността приветства съглашението за основаването на Международен център за гонене на закононарушенията на експанзия против Украйна в Хага, който ще бъде обвързван със съществуващия взаимен проверяващ екип, подкрепян от Евроюст.

 

Европейски Съюз остава зает да поддържа и усилва груповия напън върху Русия посредством възможни спомагателни наказания, както и да продължи да работи за таван на цените на петрола дружно със своите сътрудници.

 

Европейският съвет е твърдо решен да предотврати и пребори заобикалянето на ограничаващите ограничения от трети страни, споделят още водачите. 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР