Като се вдигна вълната и повлече всичко- дървета, каравани, коли,

...
Като се вдигна вълната и повлече всичко- дървета, каравани, коли,
Коментари Харесай

Потопът в Царево от първо лице

„ Като се подвигна вълната и повлече всичко- дървета, каравани, коли, бунгала… Автомобилите започнаха да се въртят като палачинки във въздуха, водата ги понесе към скалите, а караваните плаваха като лодки в морето. Хората започнаха под паника да изскачат, шезлонги, чадъри, газови бутилки, тенджери хвърчаха над замята. на открито “- Тази картина описаха през днешния ден летовници и поданици на Царево, станали очевидци на незапомненото от години в района естествено злополучие.

Спасителят от плажа на Арапя споделя, че по време на нещастието трима души на били във водата и единствено с помощта на бързата интервенция на избавителните екипи и туристи са оживели. Други пък безусловно са били изваждани от караваните, където водата е почнала да нахлува.

Лекарят, който оказвал незабавна здравна помощ на линията на Арапя показа за най-малко 10 души, които са потърсили помощ- с навехнати крайници, удари от клони, посуда и завихрили се във въздуха шезлонги и чадъри. „ Цяла нощ валя. Аз се пробвах да изляза през Лозенец, обаче доста огромна беше водата. Излязох малко преди обяд с колата и след това не можах да вляза. Пред очите ми покрай гробищата се подвигна два метра. Набих спирачки, спешни и назад, една се спасих “, споделя различен очевидец. А различен споделя: Беше извънредно, не сме спали цяла нощ, децата бяха доста изплашени от гръмотевиците, в никакъв случай не сме очаквали, че такова злополучие ще ни сполети “.

„ Седяхме по бански, по гащи на плажа, в този момент сме до печката. Всичко ни е вътре в караваната. Дрехи, документи, нищо не остана по нас. Само банските си имаме. Слава Богу, другари ни приютиха.. Преживяхме покруса. За благополучие беше денем, когато хората не спят, в случай че спяхме – всички щяхме да сме към този момент в морето “, споделя семейство от Карлово, чиято каравана е отнесена от стихията.

„ То и да изгрее слънце към този момент.., нито плаж има, нито нищо “, споделят летовниците.

„ Мобилизирахме се, кой с каквото може да помогне. Цяла вечер да се приютят в ресторанта прииждаха дами, мъже и деца. Останали без облекла, без документи, уплашени. Тук беше като бежански лагер “, споделят къмпингуващите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР