Като се има предвид влошаването на военното положение в региона,

...
Като се има предвид влошаването на военното положение в региона,
Коментари Харесай

Литва поиска от НАТО допълнителни гаранции за сигурност

Като се има поради утежняването на военното състояние в района, Литва упорства за спомагателни гаранции за сигурност на източния фланг на Северноатлантическия алианс. Това сподели заместник-министърът на външните работи на Литва Егидиюс Мейлунас, представен от БГНЕС.

Според него няма признаци, че Русия има намерение да предприеме стъпки за деескалация на обстановката покрай границата с Украйна. „ Натрупването на съветски войски ни принуждава да засилим възпиращите средства и средствата за групова сигурност, по тази причина се стремим към спомагателни гаранции на източния фланг на НАТО “, сподели той.
Литва с изключително състояние на границата си с Беларус
Извънредното състояние, оповестено с решение на Сейма (парламента) на Литва по отношение на утежняването на обстановката с незаконната миграция,...
Прочети повече
Мейлунас напомни и историята на връзките сред Русия и Беларус във военната сфера. „ Не можем да пренебрегнем задълбочаващата се военна интеграция на тези страни и възходящото военно наличие на Русия в Беларус, към което алиансът би трябвало да насочи вниманието си “, сподели Мейлунас.

Външните министри на НАТО организираха видеоконференция през днешния ден, с цел да обсъдят настояванията на Русия по въпросите на европейската сигурност. На срещата се очакваше да изработят и обща позиция за договаряния с Русия на съвещанието на Съвета Русия-НАТО на 12 януари.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР