Лиам Нийсън не може да спре – този път буквално – в глупавия, но забавен „Retribution“

...
Като се има предвид темпото не може да спре/не иска
Коментари Харесай

Като се има предвид темпото не може да спре/не иска да спре, което Лиъм Нийсън въведе, за да създаде екшън трилъри по-късно в живота си след „Taken“, има нещо особено подходящо за последния му „Retribution“, който включва човек, който не може да спре да се движи. Разположен в Берлин, самонадеяността, подобна на „Скорост“, притежава чиста и ефективна глупост, преди, предвидимо, да изчерпи бензина.

Нийсън отново е обикновен човек, хвърлен в извънредни обстоятелства, този път играейки Мат Търнър, банкер, който очевидно е твърде зает с работа, за да устройва съпругата си (Ембет Дейвидц, която се събира отново с Нийсън на екрана 30 години след „Списъкът на Шиндлер“) и две деца (Джак Чемпиън от „Аватар: Пътят на водата“ и Лили Аспел, гледана преди като младата Даяна в „Жената чудо“).

Като (много лош) късмет, Мат неохотно се съгласява да закара децата на училище, само за да получи телефонно обаждане от мистериозен, компютърно променен глас, който му казва, че седалките са окабелени с бомби и че колата ще се взриви ако някой от тримата се опита да излезе от автомобила.

Разбираемо скептичен в началото, Мат скоро получава демонстрация, че терористът не се шегува, което го принуждава да обиколи целия град, докато се опитва да дешифрира кой може да е отговорен за този сложен заговор, какво може да го е мотивирало и как да се спаси и неговите деца.

 Лили Аспел и Джак Чемпиън в "Retribution." Лили Аспел и Джак Чемпиън в "Възмездието". Стефан Раболд/крайпътни атракции

Този вид сценарий с тиктакащ часовник – срещу невидима заплаха, която привидно успява да бъде навсякъде едновременно – има дълга история, но това е разумен начин за конструиране на концентриран трилър с ограничен бюджет, разчитащ на умението на Нийсън да се доближава до вида на всеки човек които, колкото и чужда да е тази ситуация, може да имат присъщата упоритост и смелост, за да се справят със случая. Досадни в началото, децата също стават малко по-поносими, докато изпитанието се проточи.

Режисьорът Нимрод Антал („Хищници“) и писателят Кристофър Салманпур не преоткриват колелото; всъщност, цялото упражнение се основава на създаването на извинение, за да поставим Нийсън зад него и по същество да оставим шофирането на него.

„Възмездието“ не е от типа филми, на които е писано да стоят бездействащи по кината за дълго, но съвсем скоро ще се появи в телевизионни услуги заедно с други превозни средства на Neeson с икономични заглавия, като „The Commuter“, „The Ice Road“ и „ Студено преследване. Веднъж там, ако историята е някакъв пътеводител, феновете му – особено тези, които желаят да се включат в необходимото прекъсване на неверието и критичното мислене – ще бъдат приятно забавлявани.

Разбира се, дотогава вероятно ще е участвал в още три филма като него.

Премиерата на “Retribution” е на 25 август по кината в САЩ. Оценява се с R.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР