Като се има предвид предстоящото халвинг събитие на Биткойн (BTC)

...
Като се има предвид предстоящото халвинг събитие на Биткойн (BTC)
Коментари Харесай

Какви са шансовете Биткойн да достигне нов исторически рекорд този месец?

Като се има поради идното халвинг събитие на Биткойн (BTC) и историческото му показване, вероятността флагманската криптовалута да доближи нов исторически връх този месец наподобява несигурна, само че не и невъзможна.

Очаква се идното четвърто халвинг събитие, планувано за към 20 април, да понижи инфлацията на Биткойн от 1.75% на почти 0.8%. Макар че исторически халвинг събитията способстват за дълготрайно повишаване на цената заради пониженото предложение, краткосрочните въздействия са променливи.

В предходните месеци, когато се е случвало халвинг събитие, се наблюдаваше непретенциозно нарастване на цените, като междинната възвръщаемост беше към 4.6%. Прилагането на тази междинна стойност към настоящите цени допуска евентуална цена в края на месеца от почти $71,000 по отношение на цената на монетата от $67,500 към 13 април, което е малко под неотдавнашния исторически връх.

Историческото държание на Биткойн обаче демонстрира, че краткосрочните съмнения са постоянно срещани и той постоянно се е противопоставял на прогнозите. Макар че халвинг събитията основават предпоставки за дълготраен напредък, незабавните ценови скокове не са обезпечени. Примерите от предишното илюстрират тази непредсказуемост, като в някои халвинг месеци възвръщаемостта е била минимална или негативна.

Въпреки тази неустановеност цялостната траектория на BTC остава обещаваща. През годините, в които е имало планувано халвинг събитие, Биткойн е осъществил приблизително 125% възвръщаемост, а в интервалите след халвинг са следени скокове от над 400%, завършващи с нови исторически върхове. Намаляването на темпа на инфлация при всяко халвинг събитие ускорява недостига на Биткойн и дълготрайното му стойностно предложение, като основава предпоставки за нескончаем напредък.

В умозаключение, макар че възможностите Биткойн да доближи нов исторически връх този месец може да наподобяват несигурни поради историческите модели, по-широката вероятност остава позитивна. Инвеститорите би трябвало да вземат поради комбинираните резултати от събитията, свързани с халвинга на BTC, и възходящото му приемане както от вложителите на дребно, по този начин и от институционалните вложители, като се съсредоточат върху дълготрайния капацитет на BTC, а не върху краткосрочните съмнения.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР