Като се има предвид, че търговският пазар надхвърли 8,6 милиарда

...
Като се има предвид, че търговският пазар надхвърли 8,6 милиарда
Коментари Харесай

Не продавай, а създавай!

Като се има поради, че комерсиалният пазар надвиши 8,6 милиарда $ през 2020 година, може да ви бъде простено да мислите, че без значение какъв е вашият бизнес модел, би трябвало да се концентрирайте върху създаването на уеб страница, с цел да продавате нещо, каквото и да е то. В края на краищата, какво по-добро от незабавния приход, получен от продажбите на даден артикул? Какво ще кажете за устойчиво увеличение на периодическите доходи, което ви разрешава да усъвършенствате уменията си за маркетинг на наличие, да се свързвате с аудиторията си и да създавате резистентен паричен поток за финансиране на вашия бизнес?

Какво е уебсайт със наличие? 

Уебсайтът със наличие се грижи непосредствено за определена публика от хора, мощно заинтригувани от съответна тематика, като им дава потребно наличие, което предизвиква този интерес.

Без значение какво харесвате, безусловно несъмнено е, че други хора някъде го харесват толкоз, колкото и вие. Независимо дали става въпрос за кафе или чугунени съдове за готвене, има аудитория, която е разчувствана да се свърже и да научи повече за вашата пристрастеност.

Но до момента в който уебсайтът за електронна търговия ще се възползва от тази споделена пристрастеност, като се пробва да убеди посетителите да закупят тенджера или да се записват за месечна доставка на специфични смеси, уеб сайтът със наличие разчита единствено на трафика, с цел да генерира пари посредством реклама, партньорски маркетинг и цифрови продажби на артикули.

Сайт със наличие може да вземем за пример да даде безпристрастни мнения за спортно съоръжение навън въз основа на потребителско тестване. Посетителите на уеб страницата, които намерят това, което търсят, могат по-късно да кликнат върху връзка, която ги насочва към уеб страницата на производителя за покупка. В подмяна притежателят на уеб страницата получава " комисионна "  под формата на % от продажната цена. Един уебсайт, работещ по тъкмо този модел, завоюва почти $7 милиона облага през 2021 година

Други уеб сайтове със наличие употребяват стратегии като AdSense на Гугъл, с цел да генерират доходи. Един ранен консуматор печели $132 000 на месец единствено благодарение на AdSense и от този момент е създал голям брой сполучливи принадлежности за цифров маркетинг. Как го направи? Той сътвори известен безвъзмезден инструмент за генериране на персонализирани мелодии и добави AdSense.

Забележете какво е общото сред тези две истории за триумф: качествено наличие, което дава отговор на извънредно характерна потребност. Друга обща линия? Нито един от двата уеб страницата не разчита на пазаруване на платени реклами за привличане на трафик. Те са отделили доста време и сила за изследване на основни думи, с цел да подсигуряват, че техните уеб сайтове се появяват първи в резултатите на Гугъл за всеки, който търси.

Защо би трябвало да създадете сайт със наличие? 

Пасивен доход. След като сте усъвършенствали своята SEO тактика, можете да монетизирате трафика на вашия уебсайт, с цел да създадете благонадежден приход, който изисква единствено минимална ангажираност. Сайт със наличие може да служи като постоянен източник на вътрешно финансиране, което ви икономисва време и старания за ориентиране на вложители или риск от изтегляне на заеми.

Един уеб страница за електронна търговия, въпреки това, изисква по-интензивни вложения. Независимо дали става въпрос за ръководство на инвентара, грижа за клиента или маркетинг, уеб страниците за електронна търговия изискват обилни финансови и персонални запаси, единствено с цел да започват, а триумфът надалеч не е обезпечен.

Адаптивен поток от доходи. За разлика от уеб страница за електронна търговия, който генерира доходи само посредством преобразяване на посетителите в клиенти, уеб сайтът със наличие предлага голям брой евентуални потоци от доходи. 

Уебсайт със наличие може да стартира да прави дребни суми пари посредством дисплейни реклами, до момента в който вие се фокусирате върху построяването на библиотека от потребни публикации и видеоклипове. Тъй като трафикът на уеб страницата се усилва, можете да добавите маркетинг на Amazon Associates към микса, насочвайки посетителите към потребни артикули. Прегледите на известни снабдители може също да включват партньорски връзки.

Ниски режийни разноски. Според един разбор единствено разноските за конфигурация за дребен до междинен уебсайт за електронна търговия стартират от $1500 и това е преди да се вземат поради разноските като обработка на заплащания, обслужване на клиенти и маркетинг в обществените медии, нужни за генериране на продажби, събиране на заплащания и връзка с вашата публика.

Уеб уебсайт със наличие, въпреки това, изисква единствено име на домейн от $20, набор от статични страници и малко положително наличие. Пазарните цени за фрийлансъри варират, само че като цяло можете да наемете качествени писатели и дизайнери на конкурентни цени, изключително в случай че сте съгласни да поддържате връзки или купувате публикации в блогове на едро.

Устойчив. Тъй като уеб страниците със наличие разчитат на SEO за привличане на трафик, положителната тактика всъщност подсигурява, че ще продължите да изграждате своята публика и да генерирате доходи, даже когато не се ангажирате интензивно със самия уебсайт или не инвестирате в него. Гугъл и други търсачки трансформират от време на време своите логаритми, обаче ключовите думи, свързани с избрана ниша, евентуално няма да се трансформират доста в продължение на месеци - или даже години.

Уебсайтовете за електронна търговия, съсредоточени към артикул, постоянно разчитат на покупки на платени реклами, с цел да привлекат трафик. В допълнение към риска, обвързван с погрешно изчислена покупка, всяко увеличение на трафика, което постигнете, ще изчезне незабавно щом изтече рекламата ви, оставяйки ви заклещени в безконечен цикъл на " харчене на пари, с цел да вършиме пари ", до момента в който се пробвате да привлечете гости.

Мащабируем. Ако решите да влезете напълно в уеб страници със наличие, ще откриете, че те са измежду най-лесните бизнес модели за мащабиране за къс интервал от време. След като минете през трудностите на първичната фаза на разработка на рационализиране на тактиката ви за основни думи и наемане на вашия екип за наличие, уеб сайтът значително ще работи самичък, оставяйки ви свободни да отделите време и запаси за идващото си начинание. 

Преди седем години комбинирах интереса си към дневната търговия с опита си в цифровия маркетинг, с цел да основа това, което стана най-популярният източник на информация в Австралия за онлайн брокерски компании и платформи за търговия. След две години съумях да се отдръпва от ежедневното ръководство, с цел да се съсредоточа върху писането на публикации по тематики, които ме интересуват – и съосноваването на два други уеб страницата със наличие. За разлика от това, мащабирането на уеб страница за електронна търговия неизбежно включва обилни вложения в разширение на вашата продуктова линия, вашата публика или вашия логистичен обсег. 

Източник: Джъстин Гросбард за 

Превод и редакция: Нели Тодорова          
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР