Като се има предвид, че случаите на коронавирус намаляват бавно,

...
Като се има предвид, че случаите на коронавирус намаляват бавно,
Коментари Харесай

Мицотакис ще прави промени в правителството

Като се има поради, че случаите на ковид понижават постепенно, само че непрестанно и акцията за имунизиране е почнала, се вижда, че изискванията са подобаващи за премиера Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден в Атина на 4 март 1968 година да обмисли рестарт, който ще включва преструктуриране на кабинета, написа атинският всекидневник "Катимерини ", представен от "Фокус ".

Съобщението за промени може да пристигна в идващите седем дни, написа изданието. Това, което е несъмнено този път, е, че за разлика от лятото, Мицотакис желае неговият ход да бъде непредвиден и заради тази причина той разисква въпроса единствено с доста близки свои сътрудници.

Показателно е, както схваща "Катимерини ", че въпросът за преструктурирането даже не е издигнат в затворената утринна сесия, която се организира в понеделник.

Според източници Мицотакис клони към промяна на забележителна част от кабинета, към една трета от министрите.

Всичко, което е повече от една трета, ще се преглежда като самопризнание, че настоящето държавно управление не е постигнало задачите си, което не е по този начин, защото общият консенсус е, че актуалната настройка се е справила релативно добре поради събитията.

Ето за какво има няколко министерства, които не се чака да видят промени, като да вземем за пример защитата, корабоплаването, културата, отбраната на жителите и цифровото ръководство, до момента в който в другите случаи се обмисля прехвърлянето на министри в други ресори.

Според източници, измененията, планувани от премиера, не включват, в актуалната фаза, показна за присъединяване на лявоцентристкия политически набор, а смяна в партията с потреблението на партийни депутати. Христос Тарантилис, Теодорос Русопулос, Спилиос Ливанос, тримата специалисти по интернационалните връзки Димитрис Керидис, Тасос Хацивасилиу и Анджелос Сиригос принадлежат към тази категория, както и депутати, представляващи огромни изборни региони като Костас Кацафадос в Пирея.

Останалите промени ще зависят от хода на акцията за имунизиране на популацията на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР