Като сърцераздирателна описаха обстановката днес в Мариупол и Волновакха представители

...
Като сърцераздирателна описаха обстановката днес в Мариупол и Волновакха представители
Коментари Харесай

Червеният кръст: Обстановката в Мариупол и други градове в Украйна е сърцераздирателна

Като сърцераздирателна описаха ситуацията през днешния ден в Мариупол и Волновакха представители на Международната федерация на Червения кръст . От филантропичната организация допълват, че същото важи и за други градове в Украйна.

" Поддържаме разговор с двете страни на спора за безвредното извеждане на цивилното население от разнообразни градове, наранени от спора ", оповестиха от Червения кръст, като подчертаха, че техен приоритет е " сигурността и запазването на цивилните по време на ужасяващата обстановка в страната ".

От организацията приканиха всички, които вземат участие във военни дейности да пазят човешкия живот и гражданската инфраструктура , както повелява интернационалното законодателство.

Сутринта в събота бе оповестено, че в Мариупол и Волновакха ще бъдат отворени филантропични коридори , през които гражданското население да може да се изтегля.

Това обаче не се случи. Украйна упреква Русия, която по думите им, не е прекратила огъня. Москва пък съобщи, че хората не са били пуснати съзнателно, с цел да може виновността да се трансферира върху тях. Руският президент Владимир Путин сподели, че " локалните неонацисти не позволяват жителите да изоставен Мариопул ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР