Като саботаж определиха течовете на газ по газопроводите Северен поток

...
Като саботаж определиха течовете на газ по газопроводите Северен поток
Коментари Харесай

Саботаж ли са течовете на газ по газопроводите „Северен поток“?


Като бойкот дефинираха течовете на газ по газопроводите „ Северен поток - 1 “ и „ Северен поток - 2 “ Европейски Съюз и НАТО. Така считат и голям брой експерти в Германия.

Според информация на немското издание „ Шпигел “ от американското разузнаване още през лятото са предупреждавали за вероятни офанзиви свързани с газопроводи в Балтийско море.

Много специалисти считат, че няма по какъв начин приключването на газ на няколко места да бъде случай. Повдига се въпросът дали не става дума за интервенция от страна на Русия и какъв би бил ползата от тези събития за Москва.

Разследването на аргументите към този момент е в ход. В него ще се включат и немските военноморски сили, заяви немският министър на защитата.

Няма директен резултат върху сигурността на енергийните доставки, защото по двата газопровода не тече газ. Все още не е ясно обаче дали протичащото ще докара до сериозен екологичен проблем. Според някои експерти няма по какъв начин това да остане без последици.

Министърът на стопанската система на Германия Роберт Хабек предизвести за възможни нови офанзиви против сериозната инфраструктура и съобщи, че тя е евентуална цел.

Германските органи за сигурност допускат, че трите тръби на балтийския газопровод „ Северен поток “ - 1 и 2 ще бъдат вечно неизползваеми след хипотетичните актове на бойкот. Ако те не бъдат поправени бързо, доста солена вода ще влезе в тръбите, и ще докара до разяждане.

Ако сходни повреди се бяха случили с газопрод, доставящ газ от Норвегия, главен снабдител за страната сега, последствията щяха да бъдат доста тежки, освен за Германия, само че и за Европа.

Вследствие на течовете, контролът на немските суверенни води от федералната полиция се ускорява.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР