Като с крепостни селяни се държи с българите руският посланик

...
Като с крепостни селяни се държи с българите руският посланик
Коментари Харесай

Проф. Тагарев: Руският посланик се държи с българите като с крепостни селяни

Като с крепостни селяни се държи с българите съветският дипломат у нас Елеонора Митрофанова.  Това разяснява пред Нова тв проф. Тодор Тагарев.

По думите му, след като нашият посланик се прибра е редно и Митрофанов да се „ качи на един автомобил, да отиде до Турция, да се качи на самолета и да си замине за Москва “.

„ Москва също се държи извънредно провокативно по отношение на България. Чудя се за какво няма реакция от наша страна “, съобщи той.

“Русия ни е оповестила за зложелател публично. Няма какви наши дейности да променят тази позиция. Нашето безучастие демонстрира, че ще се поддадем на напън и ни нарежда зле измежду нашите съдружници ”, сподели той и даде образец с други страни като Естония, които без съмнение оказват военна помощ на Украйна.

Той беше безапелационен, че Украйна има потребност от помощ. " Русия, като по-голяма страна, се пробва да постави ръка върху една суверенна нация. За всеки разумен човек е ясно, че ние би трябвало да помогнем на жертвата. Ние можем да помогнем със стрелкови муниции ”, сподели той.

“Напълно несъстоятелна теза е, че даването на помощ на потърпевша страна ни въвлича във война ”, безапелационен бе Тагарев.

Попитан в случай че решим да пратим оръжие на Украйна няма ли да се стигне до политическа рецесия поради позицията на Българска социалистическа партия, Тагарев съобщи, че техния апел е към депутатите. „ Защо Българска социалистическа партия да изоставен обединението? Едно такова решение на Народното събрание ще би трябвало да се извърши от властта “, сподели той.

„ Ако се види, че в националното заседание има единогласие по въпроса, то и мнението на обществото ще се промени “, счита той.

Относно мините в Черно море Тагарев съобщи, че войната е доста покрай нас и можем да бъде директно наранени. „ Случват се такива произшествия по време на война “, сподели специалистът.

Краткосрочната му прогноза за развиването на войната в Украйна всичко зависи от това дали ще издържи Мариупол и дали ще си върнат назад Херсон.

Проф. тагарев разяснява и новината за отравянето на милиардера Роман Абрамович. " Той е един от олигарсите, които губят доста от този спор. Той търси метод да се нарежда по-добре пред западната общност. Той се опъва да се нарежда като посредник и това е потребно ", съобщи специалистът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР