Като ритуално самоубийство на политическата класа определи лидерът на БСП

...
Като ритуално самоубийство на политическата класа определи лидерът на БСП
Коментари Харесай

БСП предлага заплатите на депутатите да се намалят с 543 лв.

Като ритуално самоубийство на политическата класа дефинира водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова идното нарастване с 90 лв. на депутатските заплати. То се случва планувано на всяко тримесечие и се индексира съгласно размера на междинната за страната работна заплата, изчислена от Национален статистически институт.
 Борисов: Ако един от параметрите в страната не беше добър, можеше да се приказва за оставка
По думите на Нинова не е обикновено нарастването на заплатите на политиците да се прави на фона на течащите митинги, които са адресирани и против ниските приходи. " Десетки хиляди хора са на улицата, а ти си вдигаш заплатата в този миг. Ритуално самоубийство на политическа класа ", разяснява Нинова.

Затова БСП ще подготви две оферти за заплатите на властта. Едното ще бъде импортирано в Народното събрание и е за анулация на плануваното нарастване плюс понижаване на актуалните заплати на народните представители с 543 лв.. Това е сумата, с която са били индексирани заплатите на депутатите от началното на работата на този парламент. Ако бъде признато, понижението ще е с 18% и базовото месечно заплащане на национален фаворит ще е 2976 лв..

Второто предложение на Българска социалистическа партия ще е до Министерството на финансите - да предложи нова формула за установяване на заплатите на депутатите. Според Нинова тази формула е добре да е обвързана не със междинната работна заплата, а с минималната.

Къде по света се усилва по този метод заплатата - без оглед на свършена работа и резултати, попита водачът на левицата. 

Нинова ще изпрати писма до президента и националния омбудсман с апел и те да вземат отношение по тематиката, защото техните хонорари също се пресмятат на правилото на депутатските.

Евровот - листата ще води различен

Още е рано да ме питате за европейските избори и кой ще води листата, само че едно мога да кажа сигурно - това няма да съм аз. И това няма да се промени до май следващата година, безапелационна бе Корнелия Нинова, отговаряйки на журналистически въпрос.

Зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков разяснява препоръчаните от ръководещите знакови промени в Изборния кодекс.

От думите му стана ясно, че Българска социалистическа партия се опълчва на ограничението на възможността за машинно гласоподаване.

Левицата остава на позициите си против електронното гласоподаване , само че ще попита ГЕРБ за какво е изменила мнението си по тематиката и в този момент предлага да отпадне срокът за неговото въвеждане. " Днес ГЕРБ се отмятат от тези си позиции с причините, които преди 3 години смятаха за ретроградни. Това е недодялан политически фалш. ГЕРБ с тези промени сътвориха законни упования у доста хора и изключително у сънародниците ни в чужбина ", сподели Зарков.

Българска социалистическа партия се разгласи и против отпадането на номерата в бюлетините с аргумента, че по този начин ще отпадне и основан към този момент табиет у гласоподавателите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР