Като разумноопредели решението на съветниците, които подкрепиха приемането на бюджет

...
Като разумноопредели решението на съветниците, които подкрепиха приемането на бюджет
Коментари Харесай

Бюджет 2022: За какво ще се харчат пари в Петричко

Като разумноопредели решението на съветниците, които поддържаха приемането на бюджет 2022, кметът на Петрич - Димитър Бръчков. Според него разноските, които Общината ще направи, са рационално пресметнати и съобразени с финансовата обстановка, в която се намира страната.

Приоритетно в бюджета са планувани разноски за належащия ремонт на ул. "Папульо ", за който живеещите в региона се бореха с години. Според градоначалника, моментът за усъвършенствания там към този момент е настъпил и, с изключение на нов асфалт, средтсва ще бъдат отпуснати и за нов тръбопровод, тротоарна настилка и улично осветяване.

Предвижда се и започването на ремонт на улици и замяна на тръбопровод в селата Коларово, Беласица, Ключ и Габрене.

Допълниелно пари са отпуснати и за построяването на нова пристройка към детска градина "Здравец ", както и за обществения комплекс, който се намира в двора на някогашното учебно заведение "Св.св. Кирил и Методий " и тази година би трябвало да бъде приключен. Болницата в града ще бъде подкрепена за закупуването на инсталация за ядрено-магнитен резонанс, а античният град Хераклея Синтика ще се снабди с тръбопровод и трафопост.

За строящите се обществени жилища в жк "Изток " също има отпуснато спомагателни средства, акцентира Бръчков и добави, че това са единствено част от подобренията, които бюджетът планува да финансира. Той благодари на съветниците, които гласоподаваха "За " и с рационалното си решение са съдействали за развиването на Общината.

Припомняме, че през днешния ден с22 гласа "За " бе признат Бюджет 2022г. за Община Петрич. Местните парламентаристи утвърдиха сумата от близо 55 млн.лв., с които ще разполага Общината в границите на годината, като финансистите плануват в хазната да постъпят към 12 млн. от лични доходи.

П. Пенева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР