Като равнозначно на пълна капитулация определи лидерът на ВМРО-ДПМНЕ в

...
Като равнозначно на пълна капитулация определи лидерът на ВМРО-ДПМНЕ в
Коментари Харесай

В Скопие: Ако правителството на Северна Македония се съгласи българските искания да влязат в преговорната рамка, това е капитулация

Като равнозначно на цялостна капитулация дефинира водачът на ВМРО-ДПМНЕ в Република Северна Македония Християн Мицкоски хипотезата държавното управление на страната да се съгласи с това в преговорната рамка да залегнат поетите от Република Северна Македония задължения във връзка с България и правно обвързващи гаранции за това, което е било част от диалозите на българския президент Румен Радев с френския му сътрудник Еманюел Макрон.

„ Нека бъдем по-точни. Радев упорства всичко, което София желае въз основата на декларацията на българския парламент от ноември 2019 година да бъде включено в преговорната рамка, най-вероятно в глава 35. Това желае и споделя Радев. И че до момента в който тези претенции не са изпълнени, няма да допусне да се организира първата междуправителствена конференция, т.е. не може да допусне начало на договаряния. Това е същността, “ разяснява Мицкоски. Той добави, че в случай че сходно искане влезе в преговорната рамка, това би означавало цялостна капитулация.

" Или асимилация и европейско бъдеще, или в никакъв случай няма да имаме европейско бъдеще “, сподели Мицкоски.

" Това е изборът, трети вид нямаме. Включването (на тези условия) в преговорната рамка значи, ще повторя, асимилация и българизация. Сега, когато на практика излиза наяве посредством Охридската архиепископия, че ние имаме многовековна разлика с българския и другите балкански нации. Ако се стигне до гласоподаване в Народното събрание и е нужно болшинство от 2/3, ние от ВМРО-ДПМНЕ няма и да си помислим да го приемем. “, сподели Мицкоски.

Той разяснява и предлагането на Еманюел Макрон за политическа европейска общественост, като по думите му мястото на Република Северна Македония не е във " втората лига ", тъй като като кандидат-член до момента е направила неща, които никой различен не е направил.

„ За жал на мястото ни на масата на договарянията беше попречено първо от нашия южен комшия, с това неуместно искане, обвързвано с името и с десетилетия тъпчехме на едно място. Сега имаме още по-глупаво искане от нашия източен комшия, “ сподели Мицкоски, припомняйки, че Договорът за асоцииране е бил подписан още през 2000 година и родените тогава деца към този момент са пълнолетни, гласоподават и от самото начало " единствено слушат за европейско бъдеще ".

" Мисля, че Европа би трябвало да остане кардинална във връзка с обещанията си и най-малко за (Република Северна) Македония да не ползва двойни стандарти. Трябва незабавно със сериозен напън върху София (Република Северна) Македония да стартира договаряния, без никакви отстъпки, без никакви унижения. Това чакам аз, чакат го и студентите ми и народът в тази миролюбива, проевропейска страна в сърцето на Балканите, “ съобщи Мицкоски по време на визитата си в скопската община Аеродром.

В рамките на вчерашния ден френският президент Еманюел Макрон организира телефонни диалози с премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски и с българския президент Румен Радев. Според известието от прессекретариата на Румен Радев в този диалог той е показал, че сред България и Република Северна Македония е реализирано единодушие за правене на пътна карта, която да очертае краткосрочни и дълготрайни цели, чието осъществяване да придвижи напред процеса на европейска интеграция за югозападната ни съседка, само че към момента няма резултати в тази тенденция, а също по този начин, че упованието на страната ни е за правно обвързващи гаранции, които да залегнат в преговорната рамка за Република Северна Македония, и по този начин да подсигуряват осъществяването на поетите задължения от страна на Република Северна Македония.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР