Като продължение на политиката на НЧ Съгласие – 1869“ да

...
Като продължение на политиката на НЧ Съгласие – 1869“ да
Коментари Харесай

На 11-ти ноември е премиерата на най-новия мюзикъл в България „Кръчма за двама“

Като продължение на политиката на НЧ „ Съгласие – 1869 “ да се дава сцена на младите реализатори, на 11-ти ноември от 19:00 часа в зала „ Емил Димитров “ в читалището ще се състои премиерата на мюзикъла „ Кръчма за двама “.

Композитор и създател на либретото е Стефан Тоцев, Анелия Дечева е делегиран продуцент, актрисата от плевенския спектакъл Ива Николова е режисьор, а диригент на оркестъра е Георги Милтиядов.

„ Все по-трудно е за младите и способни хора да намират сцена за изявите си, без значение от това, в коя област на изкуството се развиват. Предвид това, че моята болна тематика е мултиплицирането на културния артикул откровено се надявам, че представянето на мюзикъла „ Кръчма за двама “, който е една доста добра продукция, няма да е еднократно “, сподели ръководителят на НЧ „ Съгласие – 1869 “ Ивайло Атанасов.

„ Постарахме се да създадем нещо извънредно леко и комедийно. Нещо, което е леко неуместно, само че развлекателно и преднамерено се постарах в мюзикъла да няма надълбоко трагични тематики, просто с цел да стане нещо радостно, което е и задачата на цялото зрелище.

В работата ми с режисьора Ива Николова си сложих за цел да последвам нейната визия и да не й се пречкам. Удивен съм от процеса на работа и мога да кажа още за Георги Милтиядов, че е един извънреден експерт с доста огромен опит. На него се доверих за всевъзможни въпроси по отношение на оркестрацията “.

Това сподели Стефан Тоцев, който е приключил Математическата гимназия в Плевен. „ Кръчма за двама “ е първото му по-мащабно произведение и работи за пръв път с жив оркестър. Мюзикълът е и негова дипломна работа за магистратура, която той приключва в Нов български университет.

Анелия Дечева, която е делегиран продуцент на продукцията сподели:

" Подадохме ръка на един млад плевенчанин и би трябвало да се чува, че Плевен поддържа своите млади фрагменти и това би трябвало да е по този начин освен в музиката, само че и във всички типове изкуства ". Анелия Дечева означи положителното взаимоотношение сред музикантите от Плевенска филхармония и актьорите от ДКТ „ Иван Радоев “ като представители на разнообразни културни институти, по време на основаване на мюзикъла.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР