Като продължение на пътя на коприната от Китай предстои да

...
Като продължение на пътя на коприната от Китай предстои да
Коментари Харесай

Турция ще изгради линия за скоростен влак от Истанбул през Одрин към България

Като продължение на " пътя на коприната " от Китай следва да се построи двойна жп линия за скоростен трен сред Одрин и Истанбул с концепцията да продължи през Пловдив до София. Това заяви регионалният шеф на Одрин Гюнай Йоздемир пред представители на български медии, представен от Българска телеграфна агенция.

За задачата с приоритет ще се развива жп гарата на граничния пункт Капъкуле, с цел да може да поддържа трафика и на скоростните влакове, и на товарните. Товарните линии ще се изведат за придвижване по обособена линия, добави регионалният шеф.

България поетапно реализира план за рационализация на жп линията от София до Свиленград като част от високоскоростните сектори към този момент са подготвени. Финансирането е от еврофондовете и от бюджета.

Валията дефинира Пловдив като значим за Одрин поради логистичната позиция, която има и за железопътния, и за автомобилния превоз. По думите му в бъдеще товарите, транспортирани в този момент с автотранспорт, ще се пренасочат към железницата. За това към този момент има направени действия в двустранните диалози сред двете страни на равнище министри, посочи Йоздемир.

Одрин към този момент има подписан протокол за съдействие в региона на стопанската система, обществените действия и културата с Разград и задачата е този модел да се приложи като пример и с други градове и райони, добави валията. Плановете включват вложения на турския бизнес в Разградско като първата към този момент е реалност - фабриката за ядки, по отношение на която тази година към този момент има засети и 6 000 дка нахут.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР