Като продължение на откритите приемни с граждани в малките населени

...
Като продължение на откритите приемни с граждани в малките населени
Коментари Харесай

Кметът на Община Русе организира приемна и в село Хотанца

Като продължение на откритите приемни с жители в дребните обитаеми места от общината, кметът Пенчо Милков беседва с хотанчани.

Един от най-големите проблеми за тях е правата от Хотанца до Николово, която се употребява интензивно и от жителите на близките села. На многочислените им въпроси по тематиката кметът съобщи, че пътят ще бъде предпочитано включен в програмата за асфалтиране на общинската пътна мрежа.

В неприятно положение е и ул.“Св. Св. Кирил и Методий“, която се употребява от инвалиди, и сега по нея отхвърля да мине даже кола за спешна помощ. За нея кметът Пенчо Милков разпореди да бъде поръсен бял камък, с който ще се подсигурява достъпът на медицински екипи до живущите.

На общоселското заседание в читалището бяха разисквани още публично значими въпроси.

„Села като Ястребово, Хотанца и Просена, с по-малко поданици, трябваше да получат по-малък бюджет тази година. С доста старания успяхме да запазим равнището му от предходната и да не ги ощетяваме“, сподели Милков. Той бе подсилен от кмета на селото Венета Недева, която акцентира какъв брой значимо е хората да се записват адресно в селото, както и да заплащат постоянно налозите си. Тя означи, че събираемостта спада трайно във времето и сега е достигнала приблизително равнище от 57%.

Обсъдено бе основаването на целодневна група в детската градина, защото сега тя работи до обяд и родителите всеобщо избират да оставят децата си в тази в Ново село. Кметът съобщи, че ще изследва настройките измежду родителите и при предпочитание от тяхна страна ще направи нужното, с цел да проработи градината на целодневен режим.

Споделени бяха терзания и за огромния брой безстопанствени кучета. В тази връзка кметът увери хотанчани, че животните ще бъдат прибрани и кастрирани в Общинския подслон.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР