Като при ядрения взрив сме - натрупва се критична маса

...
Като при ядрения взрив сме - натрупва се критична маса
Коментари Харесай

Коалицията "Обединени патриоти" била пред ядрен взрив

Като при нуклеарния гърмеж сме - натрупва се сериозна маса и избухва. Така заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация и на парламентарната група на " Обединени патриоти " Искрен Веселинов разказа връзките в обединението. В идеологиите имаме доста общи неща, само че всичко е насипно, обединението не работи най-малко от шест месеца, сподели още той.

Веселинов счита, че това, което се случва в обединението, са по-силни земетресения след земетресението на евроизборите. " Нашият зов е сътрудниците, които не получиха доста добър резултат – особено за " Атака " приказвам, да се научат да губят, да одобряват загубата и да търсят виновността не в другите, а в себе си. И мисля, че тогава връзките могат да се възстановяват ", сподели още Веселинов.

Той видя два сюжета, в случай че обединението се разпадне – независимо присъединяване на трите партии или коалиция на Вътрешна македонска революционна организация с НФСБ.

" Не считам, че от два месеца в обединението има парламентарен живот, тъй като групата не се събира. Нямаме общи позиции, формираме ги безусловно в зала на база на присъстващите сътрудници. Всичко е насипно и обединението не работи от шест месеца най-малко – това е реалност ", сподели още Веселинов. Според него това положение е нездравословно, намалява КПД-то на обединението и явно не може да продължава безпределно.

" Шансът " Обединени патриоти " да оцелеят като коалиция не е огромен. Не желаеме да го отстраняваме Сидеров като ръководител на парламентарната група, само че той не я събира ", сподели сутринта министърът на защитата и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов. По думите му вероятно овакантяване на водача на " Атака " няма да заплаши държавното управление.

В сряда Волен Сидеров сподели, че резултатът на Вътрешна македонска революционна организация (7%) на изборите е " една огромна договорка и ще коства на българския народ 3 милиарда лева, колкото костват самолетите, които ни натресоха да купим от Съединени американски щати ".

За да отстранят Сидеров от поста му на ръководител на групата Вътрешна македонска революционна организация се нуждаят от помощта на третия съдружен сътрудник - НСФБ. Валери Симеонов към този момент не взима страна в разногласието.

" Тази конюнктура на обвинявания, упреци, на опълчване не ми е приятна. Бих предложил на сътрудниците да намерят естествен метод да водят своите взаимоотношения ", сподели водачът на НФСБ. " Не сме се събрали да се обичаме, нашата работа е да изпълняваме програмата, под която сме се подписали. Личните връзки не би трябвало да преобладават, да имат значение. Всеки с изключение на партия съставлява и гласоподаватели, и то десетки, стотици, пред които е виновен ", сподели Валери Симеонов.

Той добави, че не се обрисува скоро съдружен съвет.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР