Като президент аз трябва да имам рационален подход, но трябва

...
Като президент аз трябва да имам рационален подход, но трябва
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия няма да въвежда санкции срещу Русия въпреки силния натиск на Запада

Като президент аз би трябвало да имам разумен метод, само че би трябвало да разбирам и страстите, които съществуват в множеството сърби, означи президентът
Сърбия има намерение да резервира самостоятелната си политика във връзка с отхвърли от въвеждане на наказания против Русия макар мощния напън на Запада. Това съобщи сръбският държавен глава Александър Вучич в изявление пред генералния шеф на ТАСС Андрей Кондрашов.

" Когато спорът в Украйна стартира, аз споделих, че не знам по какъв начин ще се развият събитията. Тогава взехме решение на държавно ниво да осъдим спора, както и всички останали, само че посочихме, че нашата позиция е да не вкарваме наказания (срещу Руската федерация). Ние казахме, че знаем какво е да бъдат въведени наказания против вас. Става въпрос за другарски народ и би било незаслужено да се постъпи по този начин с съветския народ ", изясни Вучич.

Той означи, че Сърбия е единствената страна в Европа, която не е въвела наказания против Русия все още. По думите му на всички събития на интернационално ниво, в които взе участие Сърбия, главната тематика е глобите против Русия.

" Минаха тъкмо две години (от началото на военния спор - бел. БТА)... Имате доста другари в Европа, само че всички те вкараха наказания против Русия. Единствената страна, която не вкара наказания е дребната Сърбия ", уточни Вучич.

" Ние не се бием в гърдите или нещо сходно, само че както виждате, моят отговор към вас ще продължи да бъде, че ще се опитваме да пазиме позицията си колкото е допустимо по-дълго. Успяхме да го вършим към този момент две години. Ще продължим ли да го вършим - не знам, само че се надявам ", сподели сръбският държавен глава.

Той посочи, че човешкото достолепие и човешката природа се ценят повече в сложни времена, а пословицата  " другар в потребност се познава " разказва най-добре връзките сред Сърбия и Русия.

" Мисля, че Сърбия, макар че е дребна страна, е по-справедлива във връзка с съветската страна и съветския народ. (...) Като президент аз би трябвало да имам разумен метод, само че би трябвало да разбирам и страстите, които съществуват в множеството сърби ", означи Вучич, говорейки за " братските връзки " сред Сърбия и Русия и любовта към съветската просвета на огромна част от сръбския народ.

След началото на спора в Украйна сръбският президент заяви в послание към нацията, след съвещание на Съвета за сигурност на Сърбия, че страната поддържа териториалната целокупност на Украйна, само че няма да вкара наказания против Русия, напомня ТАСС. Вучич съобщи, че страната краткотрайно приключва военните и полицейските учения с всички задгранични сътрудници. Той означи, че Сърбия счита Русия и Украйна за приятелски страни и съжалява за това, което се случва в Източна Европа. Той заяви също, че Белград е подготвен да даде филантропична помощ на Киев.

Вучич разяснява и Мюнхенската конференция по сигурността, която се организира от 16 до 18 февруари и в която той взе участие. Според него международните политици към този момент не работят за реализиране на мир, а думата " мир " се е трансформирала в " нежелана дума в целия свят ".

" Безусловно ще се появи нова архитектура на международната политика, само че тя ще се отличава от това, което е било по-рано. Започваме да привикваме, само че това, което мога да кажа е, че ние постоянно сме длъжни да пазиме свободата си, правото си на мнение, независимото взимане на решения и приемането на решения в сходство с ползите на народа ни ", акцентира Вучич.

Сръбският президент пожела на съветския народ непоклатимост и триумф на идните президентски избори, които ще се произведат на 17 март.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР