Като представители на обучаващите се във Висшите училища в страната

...
Като представители на обучаващите се във Висшите училища в страната
Коментари Харесай

Студентите подкрепят затварянето на дискотеките и дистанционното обучение

 Като представители на учащите се във Висшите учебни заведения в страната и отчитайки фрапантното покачване в броя на заболелите от COVID-19  представителите в Национално посланичество на студентските препоръки, показват своята угриженост и съпричастност.

" От началото на пандемията нарастват случаите, в които учащи се във висшите учебни заведения в страната развиват симптоматика и биват подложени на лекуване. Десетки наши сътрудници от медицинските университети се намират под всекидневен риск от болест, бидейки доброволци в инфекциозни отделения на лечебни заведения ", оповестяват от организацията.

" В обсега на нашето внимание е фактът, че част от сънародниците ни подценяват обстановката, в която се намираме, а немалка част от тях поддържат хипотезите за тайни теории и условия, които не кореспондират на забележимата реалност.

По публични данни броя на инфектираните всекидневно нараства, а най-уязвими се явяват хората, от които най-вече се нуждаем сега - медиците. Към днешна дата над 5 % от инфектираните в България са лекари и медицински служащи, а над 20 изгубиха живота си в осъществяване на професионалното си предопределение.

Като виновни младежи считаме, че не е редно да бъдем пасивни наблюдаващи на тези процеси. Отстояваме твърдата позиция, че единствено посредством схващане, общи старания и дисциплинираност можем дружно да се оправим с провокациите, пред които сме изправени. Укоряваме деянията на безконтролно държание и опитите да се омаловажи ситуацията, в която се намираме. Считаме, че е обвързване на всеки жител, без оглед на персонални убеждения и настройки, да съблюдава нужните ограничения и да съхранява здравето на останалите.

С оглед на изложените условия, екипът на Националното посланичество на студентските препоръки в Република България поддържа изцяло заповедта на министъра на опазването на здравето от 27.10.2020г., която включва следните противоепидемични ограничения: Преустановяване на присъствения образователен развой във висшите училища; Преустановяване на визитите в нощни заведения, пиано-барове, нощни питейни заведения, клубове и други сходни нощни заведения за развлечения на закрито.

Считаме ограниченията за нужни предвид на обстоятелството, че повишаването на броя на случаите измежду младежите значително се дължи на визитата на нощните заведения и клубове, към които до напълно скоро беше юридически поклон. Логичният ход на събитията изисква първоначално да се лимитират рисковите места, където се следи безотговорно скупчване на закрито пространство преди да се премине до рестриктивни ограничения по отношение на просветителните институции. Надяваме се, че взетите ограничения ще доведат до нужните резултати, с цел да можем в най-кратки периоди още веднъж да бъдем в аудиториите и да продължим присъствения образователен развой по един работлив и безвреден метод.  

Апелираме всички представители на студентската и академична общественост в Република България да бъдем виновни и да даваме положителния образец на българското общество. Хората на науката следва да бъдем трезви,  здравомислещи и поредни в дейностите си, с цел да насочваме обществото в вярната посока.  

Екипът ни показва своята взаимност с всички медици на първа линия в борбата с вируса. Вярваме, че дружно, посредством воля и общи старания ще преминем през всички компликации, пред които днешният ден ни изправя ", приключва писмото на Националното председателство на студентските препоръки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР