„Като представител на медиите ще кажа, че това, което виждаме

...
„Като представител на медиите ще кажа, че това, което виждаме
Коментари Харесай

Петър Карабоев: На 9 май Путин ще обяви важна новина

„ Като представител на медиите ще кажа, че това, което виждаме значи, че нищо не се случва на съветската войска. Когато се постанова с анимации да демонстрираме мощ – значи има различен проблем”. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България” журналистът и заместник-главен редактор на " Дневник " Петър Карабоев, разяснявайки видеото със симулация на съветска нуклеарна офанзива над Европа.

„ Ядрената реторика на Русия не е от през днешния ден. Тя продължава от няколко години. Очевидно ракетата, изстреляна на 20 април – беше предупреждение”, уточни военният специалист ген. Съби Събев.

По думите на Карабоев тази проява има чисто психическо значение. „ По време на Студената война и двете нуклеарни суперсили – Съединени американски щати и Русия, схванаха, че нуклеарното оръжие е основано, с цел да не бъде в никакъв случай използвано. Проблемът е дали е подготвен Путин да използва тактическо нуклеарно оръжие с доста ниска мощ в Украйна? Там отговорът е що за мисли има в главата на този човек”, акцентира журналистът.

На живо в диалога от Кишинев се включи и Олег Косих, публицист, ръководител на Фондация " Български дух ". Той разяснява и въпроса дали Москва си проправя път към Молдова и трансформира ли се Приднестровието в цел на Владимир Путин.

„ Имаше няколко случая в Тираспол. Имаше обстреляни няколко държавни здания в самия град. Хората там са доста обезпокоени. Знаете, че Приднестровието е навръх границата с Украйна, където се водят бойните действия”, показа Косих.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР