Като председатели на Съвета на Европа следващите 6 месеца ние

...
Като председатели на Съвета на Европа следващите 6 месеца ние
Коментари Харесай

Караянчева подкрепи Черна гора за ЕС


" Като ръководители на Съвета на Европа идващите 6 месеца ние ще създадем стъпка в посока да помогнем на Черна гора да отвори трите процедури, които би трябвало да продължи да съблюдава, с цел да влезе в Европейски Съюз. " Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева след среща с ръководителя на Народното събрание на Черна гора Иван Брайович.

От своя страна ние потърсихме поддръжка за ПСЮИЕ - Процес за съдействие в Югоизточна Европа и получихме увещание, че Черна гора ще ни поддържа, съобщи тя.

Тя акцентира, че на парламентарно равнище ще се продължи да се работи с сътрудниците от Черна гора.

Брайович от своя страна съобщи, че за него е чест, че е първият ръководител на Черногорския парламент от възобновяването на държавността, който е у нас на посещаване.
Важно е, че виждаме парламентарното съдействие като значима крачка за съдействие сред двете страни. Това е значимо за икономическите връзки и отношението в туризма.

Делегацията на Скупщината на Република Черна гора е на публично посещаване в България. Визитата е по покана на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.

В програмата на черногорските парламентаристи са планувани срещи с вицепремиера по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева и с министъра за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 година Лиляна Павлова.
По време на визитата си у нас черногорската делегация ще посети също храм-паметника " Свети Александър Невски ", както и град Пловдив.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР