Като председател на Съвета на ЕС България ще продължи да

...
Като председател на Съвета на ЕС България ще продължи да
Коментари Харесай

Радев в Израел: Принос за успехите на страната имат и българските евреи

Като ръководител на Съвета на Европейски Съюз България ще продължи да поставя старания за намиране на трайни и ефикасни решения , водещи до мир и непоклатимост в района, съобщи в Израел президентът Румен Радев.
 Радев в Израел БГНЕС
Държавният глава е на публична аудиенция в страната , а първата му среща бе с израелския му сътрудник Реувен Ривлин .

По думите на българския президент, през днешния ден страната Израел има ефикасни институции, народна власт и развито гражданско общество. „ Принос за тези триумфи имат и българските евреи , които избраха Израел за своята нова татковина, само че резервираха вечно връзката сред нашите два народа “, сподели Румен Радев.
 Радев в Израел БГНЕС
Той уточни, че през днешния ден Израел показва напредничав модел за публично развиване , чийто триумф се крие в публичната ангажираност на жителите, качественото обучение, достойното възнаграждение, вложения в стопанската система и в браншове, където науката е поръчител за висока добавена стойност.

Държавният глава изрази убеденост, че двете страни ще продължат положителното си съдействие. „ Израел, като водеща страна на високите технологии, би имала интерес да влага в капацитета, който има България в тази посока “, сподели президентът Радев.

“Искам да Ви уверя, че като ръководител на Съвета на Европейски Съюз България ще продължава да поставя старания за възобновяване на договарянията и намиране на трайни и ефикасни решения, водещи до мир и непоклатимост в района . Вярвам, че ще продължим дружно да стоим твърдо против тероризма и ще работим за повишение на сигурността в района и света “, сподели в умозаключение българският държавен глава.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР