Като православен християнин се гордея с Българската православна църква и

...
Като православен християнин се гордея с Българската православна църква и
Коментари Харесай

Иван Ченчев: Не учете децата в училище да си сменят пола!

„ Като православен християнин се гордея с Българската православна черква и нейната позиция. Българска социалистическа партия инициирахме референдум, получихме поддръжка на наставнически организации, на над 200 хиляди български жители против въвеждане на джендър пропагандата в българските учебни заведения. Казвали сме го доста пъти, ще го кажа и в този момент: Никой не е срещу това всеки да се дефинира както си желае, само че след навършването на своето пълноправие, което в България е 18 години. Но, не и в българското учебно заведение “.
Това съобщи по време на спор в парламентарна комисия националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Ченчев и добави:
„ От подмятанията зад себе си разбрах, че призоваващите за приемливост българското общество в действителност са нетолерантни “, сподели той, визирайки седналите зад него по време на дебата бранители на тезата ЛГБТИ пропагандата да влезе в българските учебни заведения.


Ченчев сложи въпросите, които по думите му са основополагащи за това да не се позволява сходна интервенция: „ Кой, за какво и по кое време взема решение българското дете, което е неукрепнало, да вземем за пример, дете на 12 години, тъкмо когато стартира да се развива, в пубертета, да реши да си смени пола, било хормонално или оперативно? И в случай че на 18 години реши друго, когато процесът към този момент е станал необратим – какво прави? Кой взема решение това? С чие право и от кое място му е обещано? Кой и за какво взема решение, когато имаме еднополов брак, апропо, незачитан от Върховен касационен съд в България през 2023 – кой и за какво взема решение дете, кърмаче да се даде и пораства в такава среда, когато то не може да си даде мнението? “, реагира националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “.


Иван Ченчев даде образец: „ На 20 март 2024 година Англия забрани смяната на пола до 16-годишна възраст. Ето, има демократично развито общество – пък постанова такива забрани “.


„ Дали сме съвременно общество – съвременно сме, щом обсъждаме тези неща тук в Народното събрание, щом всички заинтригувани страни имаха опция да се изкажат. Ясно е, че постоянно ще има „ за “ и „ срещу “. Ясно е какво е обичайно и какво е нетрадиционно, ясно е за огромна част от българското общество. Който е ученолюбив, който го влече нещо друго – има задоволително способи да се осведоми. Но не и това да се постанова и пропагандира в българското учебно заведение “, безапелационен бе националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР