Като потребители всички ние имаме права и съществува стройна система

...
Като потребители всички ние имаме права и съществува стройна система
Коментари Харесай

Жалваме се най-много от дефектни стоки

Като консуматори всички ние имаме права и съществува стройна система за тяхната отбрана. Потребителите имат от ден на ден благоприятни условия да намират най-хубавото от това, което търсят, на най-хубава цена. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов.

Той заяви, че през предходната година в Комисията са постъпили над 20 000 тъжби и сигнали от потребителите. Около половината от жалбите са свързани с дефектни артикули и с невъзможността потребителят да получи отплата. След това са подправените понижения и промоции, тъжби, свързани с онлайн търговията, с естествените монополисти, с туроператори, посочи Маргаритов.

Повечето от жалбите, които получаваме – към 60-65%, са основателни и се стараем освен да глобяваме търговеца, само че и да се спомагаме на потребителя да получи обезщетение, уточни шефът на КЗП.

Имаме много тъжби, свързани с онлайн потребителите. Поръчвате стока, която наподобява доста добре на уеб страницата, а идва едно менте, което не наподобява на нищо. Санкционирали сме сходни уеб сайтове, само че предлагаме потребителите да заобикалят да купуват артикули, които са на доста ниски цени, а се популяризират като доста качествени, както и да се прави сравнение на офертите, означи Димитър Маргаритов.

По думите му през последните няколко години нарушаванията понижават.

Маргаритов посъветва около наближаващите Великденските празници да пазарим от търговски обекти, а не на инцидентен принцип.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР