Като потребители най-много грешим по отношение идентифицирането на вида стока,

...
Като потребители най-много грешим по отношение идентифицирането на вида стока,
Коментари Харесай

Не купувайте продукти без да прочетете етикета, съветва специалист

Като консуматори най-вече бъркаме по повод идентифицирането на типа стока, защото фалшификатите на пазара се оферират като един подбор вместо различен. По този метод купувачите не могат да се ориентират, по тази причина поръчител би трябвало да бъдат структурите, които правят контрол на пазара. Това изясни доцент доктор Теменуга Стойкова – началник на Центъра за качество на стоките и потребителска отбрана в Икономическия университет.
 
Тя посъветва да се наблюдават прецизно етикетите на стоките, гаранционния период, съставките на продукта, алергените. Добре е да повишим своята просвета като консуматори, уточни доцент Стойкова, съгласно която постоянно даже търговците не са осведомени със свойствата и качествата на това, което продават.
 
Цената е ориентир при избора на продуктите, само че не постоянно евтиното е знак за неприятно качество, добави експертът.
 
„ За утешение на потребителите желая да кажа, че главните законодателни механизми и отговорността на държавните структури ни подсигуряват най-малко сигурността на предлаганите на пазара артикули. А във връзка с качеството би трябвало в допълнение да се работи и потребителят да покачва своята просвета ”, разяснява доцент Стойкова.
 
Българският държавен стандарт е извънредно добра гаранция за потребителя, тъй като основаването му регламентира условия, които са на международно ниво. Когато производителят прави артикул по БДС, той се задължава да съблюдава всички условия в този стандарт, а те не са единствено за сигурност, добави тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР