Като постоянен член на Съвета за сигурност на ООН и

...
Като постоянен член на Съвета за сигурност на ООН и
Коментари Харесай

Русия няма да допусне ядрена война

Като непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и една от нуклеарните страни в сходство с Договора за неразпространение на нуклеарното оръжие Руската Федерация носи особена отговорност във въпросите на подсилване на интернационалната сигурност и стратегическата непоклатимост.

 ◾️  При реализиране на политиката в региона на нуклеарното въздържане Русия прецизно и поредно се управлява от концепцията за недопустимост на нуклеарната война, в която не може да има спечелили и която в никакъв случай не може да бъде стартирана. Руските доктринални разпореждания в посочената сфера са избрани доста тъкмо, имат извънредно отбранителна устременост и не позволяват необятно пояснение. Реагиране с използването на нуклеарно оръжие хипотетично се позволява от Русия единствено в отговор против експанзия, осъществена с използването на ОМУ, или експанзия с потреблението на стандартни въоръжения, когато се заплашва самото битие на страната.

 ◾️  Русия изхожда от запазващата се новост на настоящите договорености и разбирания в региона на редуциране и ограничение на нуклеарните въоръжения, понижаване на стратегическите опасности и закани на интернационалните произшествия и спорове, които могат да ескалират до нуклеарно равнище. Потвърждаваме цялостната си обвързаност на взаимното изказване на водачите на петте страни, притежаващи нуклеарно оръжие. Твърдо сме уверени, че в днешната комплицирана и турбулентна обстановка, резултат от безотговорни и безпардонни дейности, ориентирани към подкопаване на националната ни сигурност, първата задача е да не се допусне какъвто и да е боен конфликт сред нуклеарни страни.

 ◾️  Призоваваме и други страни от нуклеарната «петорка» с каузи да показват готовността си да работят върху решение на тази предпочитана задача и да се откажат от рискови опити за нарушение на витално значими ползи на другите, балансирайки на ръба на пряк въоръжен спор и поощрявайки провокации с ОМУ, което може да докара до пагубни последици.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР