Като партия БСП винаги е следвала една последователна политика -

...
Като партия БСП винаги е следвала една последователна политика -
Коментари Харесай

Депутат от БСП отказа да си каже мнението за Владимир Путин

Като партия Българска социалистическа партия постоянно е следвала една поредна политика - миролюбива. Продължаваме да считаме, че най-хубавият метод за намиране на решение са договарянията. Това разяснява пред Нова тв Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия във връзка със протичащото се сред Украйна и Русия.

" Ние не сме били срещу глобите като някаква самоцел. Просто отчитаме действителния резултат, който имат и върху българската стопанска система и популацията. В последна сметка, на първо място, ние сме български политици и държавници ", акцентира той.

На въпрос какво мисли за президента на Русия Владимир Путин, Зафиров отговори: " Аз въпреки всичко съставлявам институция и по някакъв метод ще си разреша да не давам персонални квалификации. Има разнопосочни квалификации, по тази причина най-хубавият съдник е историята ", уточни депутатът. 

Според него е факт, че сме очевидци на " една експанзия ", която би трябвало да бъде най-строго наказана. " Виждаме война, виждаме, че умират хора - това е безусловно неприемливо в 21 век. Виждаме, че има акт на експанзия, който сме осъдили ", сподели той за позицията на Българска социалистическа партия.

По думите му България е разтрисана от голям брой рецесии и би трябвало да намерения на първо място за личния си народен интерес и население. " Винаги е допустимо и би трябвало да се търси пътят на дипломацията и мирното решение ", добави депутатът. Той посочи, че най-опасният сюжет за България е дълга война в Украйна.

Депутатът акцентира, че директна военна опасност за България няма. " Това кореспондира с нашата позиция, че не е нужно в допълнение наличие на съюзнически сили. Така или другояче съюзнически сили има в България ", посочи той.

" На този стадий българските въоръжени сили, макар острите дефицити, които бяха открити, са  в положение да извършват своите задължения ", добави Зафиров.

За F-35 от Нидерландия той посочи, че за първи път в България идват изтребители от подобен висок клас. " Нека преглеждаме това в подтекста на укрепване защитата на българското въздушно пространство и на източния фланг на НАТО ", сподели депутатът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР