Като определи отминаващата 2020 г. за година на изпитания, трагедии

...
Като определи отминаващата 2020 г. за година на изпитания, трагедии
Коментари Харесай

Гутериш: 2021 година да бъде година на изцелението

Като дефинира отминаващата 2020 година за година на тествания, нещастия и сълзи, генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани за съдействие за справяне с световните провокации.

Той направи това в обръщението си в понеделник, съобщи Анадолската организация.
 Гутериш: Разделеният свят не съумя да се оправи с предизвикването COVID-19
Гутериш: Разделеният свят не съумя да се оправи с предизвикването COVID-19

Той предизвести, че са нужни съгласувани дейности, с цел да се предотврати тласването на милиони хора в беднотия и апетит

" Заедно дано се помирим между тях и с природата, да се оправим с климатичната рецесия, да спрем разпространяването на COVID-19 и да създадем 2021 година година на излекуване ", съобщи Антонио Гутериш във видео известие.

Въпреки опустошителното влияние на COVID-19 по света през годината като повишаване на бедността, неравенството и глада, Гутериш акцентира, че идната нова година носи надежд а. Ако хората работят дружно в единение и взаимност, лъчите на вярата могат да доближат по целия свят през идната година, добави той.

Амбицията на Организация на обединените нации за идната година е да построи световна коалиция за въглеродна индиферентност до 2050 година

" Изцеление от въздействието на гибелен вирус. Изцеление на потърпевши стопански системи и общества. Изцеление на раздялите. Започване на излекуване за планетата. Това би трябвало да бъде нашата новогодишна резолюция за 2021 година ", добави Гутериш.
 СЗО: Новите Коронавирус варианти са предизвикването на 2021 година
СЗО: Новите Коронавирус варианти са предизвикването на 2021 година

Гебрейесус прикани за световно съдействие

Световната здравна организация (СЗО) счита, че през 2021 година интернационалната общественост би трябвало да обърне особено внимание на новите на ковид, измежду които и тези, открити в Обединеното кралство и Южна Африка.

Това съобщи генералният шеф на СЗО Тедрос Гебрейесус в понеделник на брифинг в Женева.

Той акцентира, че през 2021 година световната общественост ще бъде изправена пред нови провокации с COVID-19.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР