Като опит на един чисто криминален случай да се трансформира

...
Като опит на един чисто криминален случай да се трансформира
Коментари Харесай

Румен Радев: Недопустимо е поведението на главния секретар на МВР Живко Коцев и връзките му с обвинени за контрабанда

Като опит на един чисто престъпен случай да се трансформира в политически дефинира президентът Румен Радев абсурда в Министерство на вътрешните работи. Той окачестви като неприемливо държанието на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев и връзките му с упрекнати за контрабанда. И благодари на шефа на ДАНС Пламен Тончев за разкритата скица. " Какво щеше да стане, в случай че бях послушал апелите на кабинета " Денков " да сменя ръководителя на ДАНС ", попита Румен Радев на влизане в постройката на Народното събрание.
 
 
Тази заран подписах указа за служебното държавно управление и това поставя завършек на един провален парламент, родил това нещо, наречено сглобка, заяви още той. Радев подсети, че когато преди 10 месеца връчи мандата на акад. Николай Денков, го прикани да не го осъществя поради оня запис от съвещанието на " Продължаваме промяната ". Държавният глава подсети, че служебният кабинет за първи път се основава по новите правила на конституцията. И изясни, че по никакъв метод не се е бъркал в кадровата политика и не носи отговорност за дейностите на служебното държавно управление. 
 
Според него е необичайно, че апелите към Радев той да махне Калин Стоянов като вътрешен министър идват от партиите, които одобриха тези промени в конституцията. Те дори нарекоха листата с евентуални министър-председатели меню, а в този момент се сърдят само че това, което им се сервира, сподели президентът.
 
Съгласно конституцията Министерски съвет е виновен за публичния ред в страната, не президента - с този аргумент Радев отговори на настояването на ПП-ДБ за Калин Стоянов, като подсети, че точно те са му го изтъкнати предходната година, когато са поискали от него да освободи основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петко Тодоров.
 
Премиерът Главчев ще ръководи страната със своите министри, а не аз и той има правото да избере своя екип и аз почитам това, съобщи Радев. Що се отнася до министър Стоянов, в случай че аз избирах това служебно държавно управление, нямаше да го оставя. А в случай че бях на мястото на кабинета " Денков ", нямаше и да го назнача, добави президентът.
 
Най-комичното е, че ПП-ДБ, които до през вчерашния ден управляваха в буйна прегръдка с ГЕРБ и Движение за права и свободи, не стопираха да повтарят, че аз изневерявам на българската народна власт с ГЕРБ и Движение за права и свободи, сподели Радев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР