Като областен управител съм предприела всички действия за обезпечаване на

...
Като областен управител съм предприела всички действия за обезпечаване на
Коментари Харесай

Каназирева възмутена след изказването на областния управител

Като регионален шеф съм подхванала всички дейности за застраховане на обществения и държавен интерес във връзка с договорите за почистването на река Марица. Това сподели пред публицисти, народен представител от ГЕРБ, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Тя поздравява новия регионален шеф за това, " , която е изключително значима и добави че още от първия ден на това място е работила по нея, само че без " тази драматургия ".

" Като станах регионален шеф, заварих 3 контракта за почистването на река Марица. Истината е, че не са съвършени облигационните връзки, само че те са такива по Закона за водите. Знаете, че областните управители имат големи отговорности, в това число и да обезпечат проводимостта на реките на територията на региона, само че нямат бюджет, с който да го създадат. 

Това е единственият метод по Закона за водите да се подписват контракти. Разбира се, че те са възмездни, никой не е твърдял противоположното. По трите контракта, които аз заварих, мигновено, още седмица по-късно, назначих инспекция на междуведомствена комисия, което и той през днешния ден обявява, която да откри дали са изпълнени отговорностите. 

Установено бе, че не са изпълнени укрепителните отговорности на компаниите. Изисках да ми бъдат показани планове по тези контракти, с ясни количествени стойности на изземваните наноси и укрепителните действия. Поисках и беше осъществено геодезическо снимане. Подписах и контракт за самостоятелен капиталов надзор от страна на Областна администрация, с цел да следи дейностите.

Трудно е! Аз също исках да приключа тези контракти, само че в случай че бяха прекъснати тогава, страната щеше да бъде ощетена, защото компаниите не си бяха изпълнили насрещните отговорности против конфискуваните наноси. Така че трябва добре да се реши и да се види дали укрепителните действия по тези контракти са осъществени ", сподели Каназирева. 

Тя изясни още за контракта, който през днешния ден Иванов цитира с нейното име, че не е влезнал в действие. " Но, в случай че в действителност има сериозна точка в Пловдив, това е пречиствателната станция в Стамболийски и открития от над 7 държавни институции ерозирал ляв бряг на Марица. Той подкопава депото на Цалапица. Ако се случат високи води, може част от депото да се свлече и да станем очевидци на сериозна екокатастрофа с трансгранични последици ", сподели Каназирева.

" След мен, назначеният от служебното държавно управление регионален шеф в действителност анексира третия контракт, който завари и беше квалифициран от мен ", посочи депутатът.

" Темата е доста сериозна и изрично не е правилно, че нищо не е свършено. Взети са всички ограничения, упражнен е надзор и оттук насетне следва само да се реши дали компаниите са направили вменените им отговорности – подсилване на крайбрежията.

Тя направи доста значимо конкретизиране, като сподели, че в Областна администрация има показани планове – както за изземване, по този начин и за подсилване.

" Изисках представянето на планове, сключих контракт за капиталов надзор, само че това е работа и на държавните институции като Басейнова дирекция.

Всъщност това, което се чакаше, е разрешение от Басейнова дирекция за осъществяване на дейностите.

Ако по тези проекти бъде упражнен контрол, може да бъде открито какво количество се изземва и какви размери да бъдат укрепени, могат да се засекат количествата, твърди Каназирева. " Няма късмет Басейнова дирекция да издаде позволение, ако няма координиран план, а в него има оценки стойностни ", сподели още.

" Не единствено не съм обезпокоена, само че в случай че би трябвало да бъдем правилни, сигналите към прокуратурата съм ги подала аз още седмици, след като влязох в служба, тъй като тази тематика притесняваше и мен като регионален шеф ", сподели Каназирева Тя е възмутена от некоректното въвличане на името й от новия регионален шеф. 

Гледайте повече във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР