Като най-стария тенис турнир, Уимбълдън винаги е имал по-специален статут

...
Като най-стария тенис турнир, Уимбълдън винаги е имал по-специален статут
Коментари Харесай

Фонини: Предпочитам да отида на почивка, вместо да играя на Уимбълдън

Като най-стария тенис шампионат, Уимбълдън постоянно е имал по-специален статут спрямо останалите съревнования от Големия шлем, само че през тази година обстановката надалеч не е такава. След като от All England Club взеха решение да не позволен до присъединяване съветски и беларуски състезатели поради военната интервенция в Украйна, то последва ответна реакция от страна на ATP, WTA и ITF, които оповестиха, че на идното издание на конкуренцията няма да се присъждат точки на участниците.

Очакванията са част от играчите да решат да пропуснат тазгодишния шампионат изключително имайки поради разпространяващите се клюки, че наградният фонд ще бъде понижен на половина. Един от тях се обрисува да бъде Фабио Фонини, който в типичния за себе си жанр разяснява обстановката с Откритото състезание на Англия, споделяйки по какъв начин възможна почивка би била надалеч по-добра алтернатива от присъединяване на Уимбълдън, където няма да завоюва никакви точки.

" Разговарях с Андреа Гауденци (президента на АТР) и го поздравих за взетото решение. Говори се, че ще се понижи и наградният фонд в конкуренцията. Ако това в действителност стане факт, то като вземем под внимание и това, че не се усещам по най-хубавия метод на тревна настилка, избирам да заведа фамилията си на отмора във Форментера, вместо да играя на Уимбълдън през тези две седмици ", сподели италианецът.

Източник: UbiTennis

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР