Като народ трябва да изберем – искаме ли да защитим

...
Като народ трябва да изберем – искаме ли да защитим
Коментари Харесай

Менда Стоянова обърна темата Гражданска отговорност в защита на децата и хората

Като народ би трябвало да изберем – желаеме ли да защитим децата си от това, което показахте в София и желаеме ли да се превърнем в сметището на Европа, по този начин мисля. Това съобщи ръководителят на парламентарната бюджетна комисия и народен представител на ГЕРБ Менда Стоянов в коментар за по-високите налози за старите коли, която е и публично създател на предлагането за таван за компенсациите при прочувствена болежка от гибел на пътя по " Гражданска отговорност ".
Стоянова повтори думите на застрахователния бранш пред Нова телевизия, че предходната година застрахователите платили 280 млн. лв. за болки и вреди поради гибел на пътя, само че не посмя да каже, че застраховката ще стане 1000 лв., в случай че не ѝ одобряват предлагането за таван от 20 000 лв. за компенсациите на по-далечни родственици – при всички случаи обаче щяло да има двойно или тройно нарастване . Моето предложение брани всички тези хора, които са на улицата, от увеличение на " Гражданска отговорност ". Искаме да има методика, с която да се правят оценка имуществените и неимуществените вреди. Искаме да се постави предел на компенсациите на разширения кръг лица – не е нужно да има предел, когато има връзка родител – дете, за такива случаи са платили застрахователите 280 млн. лв.. За трите месеца, след тълкувателното решение на Върховен касационен съд, има заведени искове за 100 млн. лв. – това са искове от племенници, далечни родственици, които желаят да се възползват , изясни депутатът от ГЕРБ.
Менда Стоянова посочи, че предлагането ѝ се преработва. На въпрос дали има различен механизъм да не се усилва " Гражданска отговорност ", Стоянова отговори, че евентуално това е имал поради през вчерашния ден (12 ноември) финансовият министър Владислав Горанов. Трябва да забележим какви са рисковете в бъдеще, а това е кръгът от лица, който ще може да претендира за обезщетение при гибел на родственик, настоя ръководителят на парламентарната бюджетна комисия. Говорим за стабилността на финансовата система , настоя тя и предизвести, че в случай че няма смяна, ще има банкрути , предизвести Стоянова и повтори, че се бори " за 3 млн. българи ", а не за " няколко застрахователи ".
Попитана за какво предходната година застрахователният бранш се е справял с 55 млн. лв. загуба, а до момента през тази година загубата е 17 млн. лв., Стоянова отговори, че в този момент не можели да устоят поради тълкувателното решение на Върховен касационен съд – че повече родственици могат да претендират за обезщетение за прочувствена болежка заради гибел на пътя . Менда Стоянова и не пожела да разяснява дали депутати-юристи са получавали пари от застрахователите, с цел да се борят за предлагането ѝ за таван от 20 000 лв. на компенсацията от претърпяна загуба на по-далечен родственик поради злополука.
Менда Стоянова изясни и, че ще изиска среща с президента, с цел да му изясни по какъв начин тъкмо стоят нещата и да има осведомена позиция. Надявам се, че по-късно ще има застане на нашата страна, посочи депутатът от ГЕРБ. Не желаеме " Гражданска отговорност " да стане 1000 лв., не желаеме да е 500 лв., да е 400 лв. – по тази причина като ръководещи желаеме да създадем тези стъпки, които да не доведат до това. Предложението му ще докара до това да няма повишаване, увери Стоянова.
Що се отнася до цената на горивата, Менда Стоянова подсети 2013 година и по какъв начин тогава междинната заплата била към 700 лв., а в този момент е над 1100 лв., само че отново се генерирало неодобрение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР