Като надеждна компютърна платформа Windows 7 отдавна е мъртъв, но

...
Като надеждна компютърна платформа Windows 7 отдавна е мъртъв, но
Коментари Харесай

Стара, неиздадена бета версия на Windows 7 изтече в интернет

Като надеждна компютърна платформа Windows 7 от дълго време е мъртъв, само че лийкърите към момента си играят с натрупа на един от най-успешните софтуерни артикули на Microsoft.

Нова предварителна версия на операционната система към този момент е налична онлайн, като дава забавно допълнение за историците на Windows и феновете на Win32 софтуера.

Microsoft приключи формалната разширена поддръжка за Windows 7 през януари 2020 година, само че Windows 7 към момента основава вести.

Неотдавна в интернет обаче изтече остаряла бета версия на операционната система, която предлага взор върху това по какъв начин е протичала създаването му през юли 2008 година.

Окончателната RTM версия на Windows 7 щеше да бъде пусната към година по-късно. Тази остаряла бета версия обаче включва някои от измененията, които клиентите са видели с операционната система на своя компютър през 2009 година.

В BetaWiki има подробна публикация за измененията, въведени в Windows 7 build 6758, който е „ Milestone 3 “ build на Windows 7. Актуализацията е компилирана на 24 юли 2008 година, като срокът ѝ на валидност е избран за 1 април 2009 година. Наскоро build 6758 беше качен в Internet Archive, където потребителските (x86) и сървърните (x64) ISO облици на дискове към този момент са налични за евакуиране.

Build-ът включва обновено приложение Paint, което е сходно на версията, включена в Windows 7 RTM, както и редица значими промени в главните функционалности и дизайна на операционната система.

Подобренията спрямо предходните налични (и обществено известни) компилации засягат процеса на конфигурация на Windows, подредбата на контролния панел, шелът, „ Старт “ менюто и други.

Според BetaWiki, потребителският интерфейс на Windows Explorer е доста освежен спрямо предходните версии на операционната система. „ Старт “ менюто е променено по този начин, че по дифолт да включва връзки към документите, библиотеките със фотоси и видеоклипове на потребителите. Мениджърът на прозорците на работния плот, който е основан, с цел да даде опция за присъщото „ Aero преживяване “ на Windows Vista и към момента е главен съставен елемент в Windows 10 и 11 и включва нови анимации за функционалността Aero Snap.

Допълнителните промени, включени в компилация 6758, засягат Галерията с добавки на работния плот, която към този момент не се започва по дифолт, по-оптимизирано ръководство на потребителските сметки (User Account Control – UAC), дизайн на лентата за вести, систематични прозорци. Подобрените приложения включват Internet Explorer, който има нови интерфейсни съставни елементи, стратегии, свързани с медиите (Windows Media Center, Windows Media Player, Windows DVD Maker) и няколко систематични съставния елемент. Скромният калкулатор има нов, грациозен интерфейс, който за жалост беше омекотен за RTM.

Windows запалянковците могат да конфигурират и започват тази бета версия на Windows 7 в границите на виртуална машина като VMware Player, която предлага отлична поддръжка на историческата операционна система. Microsoft към момента дава кръпки за сигурност за версията Windows Embedded POSReady 7 на Windows 7. Програмата за разширени актуализации за сигурност дефинитивно ще спре работа на 8 октомври тази година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР