Като на кино - този път буквално - се развиват

...
Като на кино - този път буквално - се развиват
Коментари Харесай

What the f**k is that? Документален филм показва последните дни на Тръмп в Белия дом

Като на кино - този път безусловно - се развиват чуванията в комисията на Конгреса на Съединени американски щати, която проверява протеста и щурма на Капитолия от 6 януари 2021 година, откакто президенът Доналд Тръмп загуби изборите от Джо Байдън, само че не призна резултатите.

Изслушванията в комисията започнаха при започване на юни. Воденият от демократа от Мисисипи Бени Томпсън парламентарен орган, сплотяващ представители и на Демократическата, и на Републиканската партия, упреква някогашния държавен глава в " опит за прелом ", откакто повече от година проверява нападението над постройката на американския Конгрес от последователи на Тръмп. Сцените на принуждение доведоха до 9 жертви и доста ранени, а комисията счита, че събитията в деня, в който Байдън бе приет за победител и новия президент на Съединени американски щати, не са били спонтанни, а предизвикани от Тръмп.

Най-новите доказателства в ръцете на комисията са документални фрагменти, включително и занемарен, недопечен материал, с Доналд Тръмп, вицепрезидента му Майк Пенс, фамилията на някогашния държавен глава и най-близкото му обграждане, снимани в последните седмици от престоя им в Белия дом. Кадрите съдържат изявленията с някогашния президент и най-близките му преди и след кървавия протест. А най-голямата изненада е, че хората от екипа на Тръмп не са и подозирали, че той е наел екип, който да направи специфичен филм за тези последни месеци от единствения му мандат.

" What the f**k is that " е реакцията на един от високопоставените чиновници в администрацията на някогашния държавен глава пред списание Rolling Stone, когато схваща, че комисията в Конгреса е получила целия сниман материал от английския режисьор Алекс Холдър. Той е бил нает и е работил по план за акцията за преизбиране на Тръмп през 2020 година Проектът е документален филм, за който обаче сътрудниците в Белия дом не са и подозирали. Холдър и и екипът му са имали непрекъснат и безграничен достъп до тогавашния президент, неговите деца, които му бяха съветници, брачната половинка му Мелания, Майк Пенс.

Стефани Гришам, която е била шеф на кабинета на първата дама Мелания Тръмп, преди ден съобщи пред Rolling Stone, че също не е подозирала за документалния филм. Друг някогашен почитан чиновник в Белия дом, поискал анонимност, също удостовери пред списанието, че разкритията за съществуване на сходни фрагменти е голяма изненада, включително и за двама души, които са траяли да работят за администрацията във Вашингтон и след щурма на Капитолия.

Конгресът на Съединени американски щати е изискал и получил от режисьора и инсталираните към този момент, и необработените фрагменти от всичко, обвързвано с нападението над Капитолия. В това число изявленията с някогашния президент, някогашния вицепрезидент, Иванка Тръмп, Джаред Къшнер, Ерик Тръмп и Доналд Тръмп-младши.

Холдър разгласява изказване, в което се споделя, че е оказал цялостно подпомагане и е предал фрагментите. Самият той ще се срещне комисията и ще взе участие в чуванията по следствието за " опит за прелом " против някогашния президент на Съединени американски щати.

" Ню Йорк Таймс " съумява да изгледа документалните фрагменти благодарение на човек, който има достъп до тях. Иванка - най-голямата щерка на Тръмп и някогашен старши консултант в кабинета му - декларира в изявление от изненадвашия филм, че татко ѝ би трябвало " да продължи да се бори до привършване на всички правни средства ", тъй като хората слагат под въпрос " неприкосновеността на нашите избори ". Думите ѝ са от 10 декември 2020 година, т.е. девет дни, откакто основният прокурор Бил Бар разгласи, че няма доказателства за изборни измами при загубата на Тръмп от Байдън, нито доказателства, които могат да повлияят на резултата от вота през 2020 година

В записания разпит на Иванка от 6 януари обаче Иванка споделя, че мненията на Бар са повлияли на " гледната ѝ точка за изборите ". " Уважавам основния прокурор Бар, тъй че одобрих това, което той сподели ", съобщи дъщерята на президента тогава.

Сред фрагментите има и такива, в които Иванка си спомня за диалог сред татко си и Майк Пенс, назовава вицепрезидента " слабак ".

Източник, осведомен с фрагментите на Холдър, съобщи пред Playbook, че документалистът е почнал да снима документалния филм по време на предизборната акция през септември 2020 година Самият режисьор описа, откакто получи призовка и разгласи цялостно подпомагане за Конгреса по следствието, че не е имал никакъв " дневен ред ", влизайки в плана, с изключение на да документира последните шест седмици от акцията за преизбиране на Тръмп.

" Просто искахме да разберем по-добре кои са семейство Тръмп и какво ги стимулира да се държат толкоз обезверено за властта ", изяснява Холдър в изказването си, оповестено в Twitter.

Работата му е озаглавена " Безпрецедентно ". Документалният филм, сниман от английския екип в края на мандата на Тръмп - преди и след нападението на Капитолия, се чака да излезе това лято - в " огромна стрийминг услуга ", само че още не е ясно коя. Той ще е в три елементи.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР