Като място, на което обичаме да се отпуснем след дълъг

...
Като място, на което обичаме да се отпуснем след дълъг
Коментари Харесай

Грешките, които най-често допускаме в интериора на дома ни

Като място, на което обичаме да се отпуснем след дълъг работен ден, дневната е мястото, на което се изложени едни от най-красивите ни движимости. Понякога обаче се стига до обстановка, в която вместо да превърнем обичаното си място от вкъщи в по-удобно, то става тъкмо противоположното.

Претрупано от движимости, събиращи прахуляк, ненужни аксесоари, които по-скоро не са съчетани добре, прекалено много картини и фотоси. Накрая се оказва, че движимостите са "превзели " пространството, което в следствие ни натоварва - прочувствено и физически... все някой би трябвало да почисти всичко това.

Как да подредим дома си, с цел да сме щастливи всеки ден, съгласно японския способ "Конмари "

Често се случва, фокусирайки се върху вижданията и разбиранията си, само че без да знаем главните правила при обзавеждането на дома, да допуснем резултат, който е надалеч от упованията ни за хубост и уют.

За да не се случват сходни гафове, събрахме най-честите неточности, които не би трябвало да вършим, когато решим да променим дневната си.

Не е нужно да наемем интериорни дизайнери за всичко. В интернет има задоволително уеб сайтове, които пишат и демонстрират лесни трикове, с които да превърнем обичаното място в моден до, отразяващ същността ни.

1. Няма точка, към която да се концентрираме

Първото, фундаментално предписание, е да имаме ясна визия, какво желаете и по какъв начин ще го постигнете. Декорирането на дневна е като изобразяване на картина - всеки подробност е от голяма важност. Цветът на дивана може да бъде основата, на която да стъпите и да градите гладко. Възглавниците, цветята, рамките на картините, та до осветлението и пердетата. Всичко е обвързвано. Акцентите в стаята са хубаво нещо, те освежават стаята.

Изхвърлете тези 7 неща от у дома незабавно!

2. Какво желая очите ми да виждат, когато стъпя в стаята, какво желая да усещам

Трябва да се запитаме тъкмо това. Има домове, които като посетим и си споделяме "Сякаш цялостен живот съм бил тук ". Тогава би трябвало да помислим кое ни притегля, какво бихме добавили в нашия интериор, с цел да се доближим до мечтаното място. По този метод ще разберем силата, която желаеме да вложим в стаята.

 Thinkstock

3. Оставяме осветлението последно

Една от главните ни неточности - забравяме, че осветителните тела са от значимост. Те основават напълно различен тип на стаята. Лампите са като килимите - или стаята ще "заблести ", или ще "потъне " в кич и безвкусие.

Дизайнът на лампите е от значимост, само че е хубаво да сортираме деликатно. Не би трябвало да прекаляваме с непотребните детайли, налага се да се придържаме към изчистена линия, само че отговаряща на цялостния фон.

Крушките не са за подценяване, силата на светлината е от определящо значение за положителното лъчение на стаята.

 Thinkstock

4. Да помислим за цветовете

Цветът, както към този момент стана ясно, е от голяма важност. С него се построява всичко. Ако желаеме да подчертаваме върху златните отенъци, то ще ни потрябват изчистени рамки за фотоси в златисто или различен цвят.

Може да ги съчетаете с една или две декоративни възглавнички в същия цвят. Ваза в сходни багри може да бъде от изгода.

Как да си извършите домакински освежител за въздух с етерични масла

5. Картините в стаята

Картините са деликатна тематика. Не всеки харесва да ги има по стените, други прекаляват, а трети - вършат цялостен миш-маш от стилове и цветове.

В последните години стана доста съвременно да се прави изложба от картини по стените. Много артистично, внасящо част от нашия темперамент и придаващо уют. За да създадем съвършената изложба ще ни е нужно да имаме ясна концепция.

 Thinkstock

Трябва да открием рисунки, картини, фотоси, които да си подхождат.

Може да си изберем избрана тематика - морски пейзажи, красиви здания, избран вид графики, а може и единствено фотоси от ваши пътешествия или радостни събития.

Истината е, че тук може да си играем доста, да съчетаваме разнообразни рамки по жанр и форма, цветове. Важното е да се придържаме към избрана концепция, а освен да смесвате "наличното у дома ".
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР