Като министър на туризма съм силно притеснена от сигналите, които

...
Като министър на туризма съм силно притеснена от сигналите, които
Коментари Харесай

Позиция на министъра на туризма относно сигналите, които СЗБ изпраща към българските потребители

Като министър на туризма съм мощно обезпокоена от сигналите, които Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията изпраща към българските консуматори.

Това се споделя в позиция на министъра на туризма Зарица Динкова във връзка със сигналите, които Сдружението на заведенията в България (СЗБ) изпраща към българските консуматори.

" Вчера, във връзка със станалия изключително известен случай с продажбата на телешко на грамаж и последвалата стихия от реакции в обществените мрежи, Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията обявиха, че ще съдят клиента на заведението, който си разреши да повдигне въпроса за противоречивата комерсиална процедура ", напомни Динкова.

" Напомням, че обществото, против което тази асоциация намерено застава беше, и до през днешния ден е толерантно към ресторантьорския бранш, който губеше пари и клиенти в първите месеци на пандемията. За да ги подкрепи, страната - респективно всички ние - се лиши от многомилионни доходи, които останаха в притежателите на заведения, акцентира тя.

" Разбирам, че професионалните общности се основават, с цел да пазят групови ползи. Убедена съм, че бизнесът би трябвало да работи умерено и без непотребна административна тежест, само че не одобрявам, че това би трябвало да е за сметка на останалата част от обществото. Сигурна съм, че в тази ситуация множеството членове на асоциацията не споделят позицията на своето управление. Неумелото ръководство на тази, а и на други сходни рецесии, нанася непоправими вреди върху имиджа на целия български туризъм ", уточни министърът на туризма.

" Призовавам асоциацията на ресторантьорите да премисли цялостното си държание във връзка с клиентите си, както и към по-отговорно отношение към облика на българския туристически артикул. В противоположен случай, ще ми е доста мъчно да защитя данъчните придобивки в бюджета за идната година, защото няма да мога да намеря причини и поддръжка за това в българското общество ", съобщи Зарица Динкова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР