Като министър на културата не мога да се примиря, че

...
Като министър на културата не мога да се примиря, че
Коментари Харесай

Извънредна Информация: Още Един Министър Хвърли Изненадваща Оставка, Заради Кървавото Убийство Е! Край Със Самия

" Като министър на културата не мога да се примиря, че публицист е погубен в моя мандат ", сподели Мадярич на конференция, излъчена по малкия екран.

Журналистът Ян Куциак и приятелката му Мартина Кушнирова бяха открити убити в дома им в неделя.

Европейският парламент резервира през днешния ден минута безмълвие в памет на убития словашки публицист. Председателят на Екологичен потенциал Антонио Таяни уточни, че като жител и някогашен публицист показва най-дълбокото си отвращение от убийството на Куциак и неговата другарка. Таяни произнесе тези думи прав. Той означи, че убийството на Куциак настава скоро след атентата в Малта против журналистката Дафне Галиция.

От името на Екологичен потенциал Таяни твърдо настоя за откриване на истината за закононарушението против Куциак по всевъзможен начин и уточни, че е недопустимо в Европейски Съюз публицисти да умират поради работата си. Трябва да заклеймим всички, които пречат на публицистите по света. Очакваме управляващите в Словакия да подхващат всички вероятни стъпки за определяне на истината, в това число да потърсят интернационално полицейско съдействие, сподели Таяни.

По-рано през днешния ден групата на социалистите и демократите в Екологичен потенциал прикани Европол да бъде привлечена към следствието на убийството на Куциак. Групата упорства въпросът да бъде разискван на идващото съвещание на Екологичен потенциал в Страсбург.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР