Като лакърдии определи случващото се във Висшия съдебен съвет (ВСС)

...
Като лакърдии определи случващото се във Висшия съдебен съвет (ВСС)
Коментари Харесай

Пеевски за случващото се във ВСС: Лакърдии

Като " лакърдии " дефинира протичащото се във Висшия правосъден съвет (ВСС) депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Коментарът Пеевски направи в коридорите на Народното събрание в отговор на журналистически въпрос.

На 08.06.2023 година, след 14 часа съвещание на Висшия правосъден съвет кадровиците взеха решение да продължат с разглеждането на второто искане за предварително освобождение на основния прокурор Иван Гешев в понеделник, 12 юни.

Гешев изиска идващото съвещание да бъде на 15 юни, с цел да има задоволително време да се запознае с материалите, които са му предоставени, както и да приготви мнение, само че настояването му не беше почетено.

Процедурата стартира след отправено предложение от четирима членове на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет поради изявление на Гешев от 15 май по време на конференция, на която употребява израза „ политически отпадък ", с което съгласно тях се уронва престижът на правосъдната власт.

Висш съдебен съвет изслуша заместител основния прокурор и шеф на Националната следствена работа (НСлС) Борислав Сарафов, зам.-директора на Национална следствена служба Ясен Тодоров и служителя от пресцентъра на прокуратурата Марчела Панталеева. Също по този начин приключи процедурата по освобождение на основния прокурор по друго искане на членове на Прокурорската гилдия, защото те го отдръпнаха.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР