Като коуч по лидерство, един от най-честите въпроси, които чувам

...
Като коуч по лидерство, един от най-честите въпроси, които чувам
Коментари Харесай

Въпросът, който си задава всеки лидер

Като коуч по водачество, един от най-честите въпроси, които слушам от моите клиенти, е „ Как мога да отключа цялостния си лидерски капацитет? “ Отключването на вашия лидерски капацитет не е развой за една нощ и изисква композиция от съзнание, създаване на умения и поредни старания, споделя Лоли Даскал, президент и изпълнителен шеф на консултантската компания Lead From Within. Ето няколко метода за отключване на лидерския капацитет:
Опознайте по-добре себе си
Първата стъпка в отключването на вашия лидерски капацитет е да опознаете себе си. Това значи да разберете  какви са вашите мощни и слаби страни, какви са вашите полезности и какво ви кара да вършиме нещата, които вършиме. Самосъзнанието ви разрешава да разберете личните си мотивации и да вземете осведомени решения по отношение на посоката, в която желаете да насочите вашето водачество
Развийте прочувствената си просветеност
Емоционалната просветеност е способността да разбирате и управлявате личните си и да разпознавате прочувственото положение на другите. Това е от значително значение за ефикасното водачество, защото ви разрешава да изграждате взаимоотношения и да се ориентирате с лекост в сложни диалози. За да развиете прочувствената си просветеност, практикувайте интензивно слушане и се научете да поемате отговорност за вашите страсти и дейности. Опитвайте да се поставяте на мястото на другите, с цел да разберете по-добре техните позиции.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР