Като кмет на Лондон, премиерът на Великобритания е заделил десетки

...
Като кмет на Лондон, премиерът на Великобритания е заделил десетки
Коментари Харесай

Борис Джонсън забъркал чудовищна далавера с държавни пари заради...

Като кмет на Лондон, министър председателят на Англия е заделил десетки хиляди лири от държавен фонд и е дал достъп към задгранични търговски представителства на своята другарка - американската софтуерна предприемачка Дженифър Аркури, оповестява " The Insider ", представен от Блиц.

Изданието отбелязва че от Даунинг стрийт отхвърлят да разясняват тези разкрития, само че лейбъристите поискали от Джонсън да даде цялостно пояснение за средствата, предоставени за Аркури. 

По данни на медиите, през 2013 година компанията Arcuri Innotech е получила 10 хиляди лири като спонсорство от кметството на Лондон. Тогава Джонсън бил поканен като преподавател на няколко мероприятия на организацията, а веднъж е взел участие и във видеоконференция дружно с Аркури. 

Година по-късно приятелката му спечелила грант от 15 хиляди лири в границите на държавна стратегия за подучване на чуздестранните предприемачи във Англия. 

Макар и Аркури да се върна предходната година в Съединени американски щати, през 2019 година компанията й Hacker House е спечелила грант от 100 хиляди лири в региона на програмирането, който е предопределен за поощряването на надарени жители на страната. 

Отговорният за тази скица департамент по-късно обяснил, че средствата били присъдени на компания, записана във Англия. 

От следствието станало ясно, че първоначално Аркури получила отвод да взе участие в две търговски покупко-продажби, тъй като бизнесът й не отговарял на критериите. След намесата на Джонсън била позволена. 

Превод: Блиц

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР