Като към боклук.“ Така се отнасял към бившите си служители

...
Като към боклук.“ Така се отнасял към бившите си служители
Коментари Харесай

Уволнени чистачи от Туитър: Отнасяше се към нас като към боклук

„ Като към отпадък. “ Така се отнасял към някогашните си чиновници притежателят на „ Туитър “ Илон Мъск, твърди сенаторът от щата Калифорния Скот Винер, представен от Би Би Си. Уволнените чистачи били третирани „ извънредно “. Самите те описват, че са били изхвърлени от работата си в централата на компанията в Сан Франциско, без да получат обезщетение.

Градският прокурор на Сан Франциско Дейвид Чиу проверява дали Мъск е нарушил закона поради неналичието на компенсации и отбелязва, че не за първи път Мъск подценява трудовото законодателство.

Журналист е разговарял с четирима чистачи, уволнени в понеделник.

Адриана Виляреал, която е работила за Twitter четири години, споделя, че в този момент се тормози, че няма да има задоволително пари, с цел да нахрани фамилията си по Коледа.

Олга Миранда, ръководител на профсъюза на чистачките, съобщи, че те са организирали стачка в понеделник, след което им било обявено, че са съкратени неотложно.

Хулио Алварадо е бил чистач в продължение на 10 години в Twitter. Той споделя, че през това време атмосферата постоянно е била другарска. Нещата са се трансформирали, когато Мъск е поел ръководството на Twitter през октомври. " Хората работеха без терзания. Сега се опасяваме ", споделя той пред Би Би Си, съобщи

Откакто Мъск закупи компанията, Алварадо споделя, че е бил придружаван от частна защита, до момента в който е почиствал елементи от офиса. От екипа на Мъск му подметнали, че скоро ще бъде непотребен, тъй като роботи в последна сметка ще заменят чистачите.

Алварадо се тормози по какъв начин ще заплаща сметките си. Той устоя и фамилията си в Мексико.

" Мога единствено да ви кажа, че нямам пари да си платя наема. Няма да имам здравна застраховка. Не знам какво ще върша ", споделя той.

Хуана Лаура Чаверо Рамирес е работила пет години в Twitter. Тя е диабетичка и се тормози, че няма да може да получава медикаментите си.

Адриана Виляреал, която работи в Twitter от 2018 година, се тормози, че няма да купи коледни дарове за децата си.

Чистачките споделят, че не знаят какво да вършат - защото сега в Сан Франциско има малко свободни работни места за чистачи.

От понеделник дребна група чистачи стачкуват пред централата на Twitter в Сан Франциско.

„ В кратковременен проект бих желал да видя по какъв начин той [Елон Мъск] се отнася с чистачките си като с човешки същества - споделя сенаторът Винер, - и да ги върне на работа - а не просто да ги изхвърли тъкмо преди Коледа. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР