Като извънредна точка в редовното заседание на Висшия съдебен съвет

...
Като извънредна точка в редовното заседание на Висшия съдебен съвет
Коментари Харесай

Гешев се закани: Ще направя страшни разкрития, ще пострадат политици и магистрати

Като изключителна точка в постоянното съвещание на Висшия правосъден съвет влезе подаденият от заместник-главния прокурор Борислав Сарафов сигнал против основния прокурор Иван Гешев.

В него се твърди, че обвинител номер едно е записал нелегално диалог с член на Съвета, а също и че употребява почивната станция на прокуратурата като частна благосъстоятелност, написа. 

Записвал ли е основният прокурор 150 политици и магистрати. Това попита по време на съвещанието Атанаска Дишева от Съдийската гилдия.

Гешев разгласи, че е подготвен да направи " страшни разкрития ". Обвинител номер 1 уточни, че от това ще има огромен позор за част от членовете на Висш съдебен съвет.

" Декларирам доста ясно, че от това ще има огромен позор за една огромна част от членовете – или някаква част на членовете на Висш съдебен съвет. Който позор няма да е за основния прокурор и за прокуратурата. За благополучие, няма да е и за целия Висш съдебен съвет. Но си мисля, че той ще подейства очистващо на политическото въздействие в правосъдната власт - и съм прекомерно решен да го направя в името на децата ми и на българските жители. Защото е време политиката да излезе от правосъдната власт ", изясни Гешев.

" Определено ще бъде забавно. Ще бъде потребно за българските жители и за България, ще бъде потребно за правосъдната власт. И тъй като съм прокурор, следовател и служител на реда - вярвайте ми - като се изключи че мога да го кажа, мога и да го потвърдя. Със съответните начини, уредени в българското законодателство ", акцентира основният прокурор.

Гешев обаче сподели, че е свикан в понеделник в Софийската градска прокуратура по инспекция за търговия с въздействие, и едвам по-късно е подготвен да даде детайлности към записите на политици и магистрати, с които разполагал.

За станцията в Боровец той сподели, че е почивна база на прокуратурата, в която са почивали в това число и членове на Висш съдебен съвет. Преди съвещанието ръководителите на Върховен касационен съд и Върховен административен съд дефинираха създалата се обстановка като извънредно тревожна. 

След дълги диспути бе решено министърът на правораздаването Крум Зарков да насрочи изключително съвещание на Висш съдебен съвет, на което да бъде разискван детайлно сигналът на заместника на основния прокурор - Борислав Сарафов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР