Като изкаран от света на Луис Карол – така изглежда

...
Като изкаран от света на Луис Карол – така изглежда
Коментари Харесай

Невиждан досега в България блок изникна в Пловдив!

Като изкаран от света на Луис Карол – по този начин наподобява чисто нов жилищен блок в центъра на Пловдив, който провокира всеобщото внимание, написа "Трафик нюз ".

Странната сграда има ширина не повече от една дребна стаичка. Дължината за сметка на това по никакъв начин не се е повлияла от минималистичните блокови форми.




Без експертиза в архитектурата, математиката или физиката всеки може да реши, че с цел да съществува сходно сюреалистично здание, то по неговата дължина би трябвало да се разполага единствено един апартамент. Всичко останало е просто невъзможна догадка.

Дали блокът е градивно резистентен към този момент е тематика за лица с професионална подготовка. Това обаче не съставлява спънка пред минувачите да заглеждат постройката с неприкрит интерес и съмнение – като че ли Алиса ще изскочи всеки миг от някой балкон.




Блокът на ул. „ Кричим “ не е единственото урбанистично оборудване, което като че ли няма място в Пловдив. Ако минете по основния бул. под тепетата „ Цар Борис III Обединител “, няма по какъв начин да не ви направи усещане една постройката, „ одрала кожата “ на планинска вила.

Покривът ѝ прилича тогавашните бунгала и като че ли очаквате от горната страна да са изпопадали шишарки… само че с изключение на някой кацнал гълъб, друго надали да видите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР